Велинград - online - Посрещнахме 3 март с голямо българско хоро 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Посрещнахме 3 март с голямо българско хоро
Публикувано 2009-03-09 19:16:45 от Темпо

По традиция тържествата, посветени на Освобождението на България от турско робство, започнаха в навечерието на 3-ти март. Пред чешмата при Сярна баня, където преди 131 години на Бабин ден каменчани посрещнаха идващите през Драгиново руски войни от 9-ти Киевски хусарски полк, се събраха ръководителите на града, общински съветници, общественици и много граждани и ученици. Слово за пътя на свободата прочете ученичката от СОУ “Св.Св.Кирил и Методий” Мария Гончева. Венци и цветя на признателност пред святото дело на свободата бяха поднесени от Общинска администрация и Общински съвет, от Общинското и Областно ръководство на БСП както и от ГЕРБ, БЗНС, СДС, ЗНС, Зелена България, Атака, от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и участниците във войните, от ОУ “Христо Ботев”, Историческия музей и читалищата в града ни. Цветя пред паметника поднесе и Фидел Беев, както сам каза като “гражданин”, а не като депутат.
Направи впечатление поредното отсъствие на председателя на Общинския съвет Мустафа Джамбаз и липсата на съветниците от най-голямата група в Общински съвет Велинград - тази на ДПС. Г-н Джамбаз не присъства и на официалното тържество на 3 март, което бе открито с церемонията по издигане на националния флаг пред общината.
На 3 март на площад “Н. Гяуров” кметът на общината Иван Лебанов поздрави хорското множество с празника на българската свобода и завърши словото си с “Да живее България!”. В унисон с духа на Освобожданието Представителният духов оркестър “Д. Мечев” и мажоретният състав изпълниха китка от най-обичаните възрожденски песни. Български песни и хора изпяха и изиграха и участниците във фолклорния ансамбъл “Методи Драгинов” към читалището в Драгиново. На “голямо българско хоро” по призива на народния изпълнител Николай Славеев се хванаха десетки велинградчани и гости на града, включително кметът Иван Лебанов. Музиката и хората продължиха над два часа и оставиха у всички присъствали усещането, че тази година на 3 март във Велинград стана истински празник.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай