Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Заложници в седмицата на Освобождението 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Заложници в седмицата на Освобождението
Публикувано 2009-03-09 19:19:38 от Темпо

За велинградчани седмицата на Освобождението започна рано сутринта на 2 март със словесен и емоционален сблъсък в националния ефир на БТВ. От телевизионния екран България не видя новата СПА столица на Балканите. Вместо това предложихме поредния епизод със сюжет провинциално боричкане за власт и разделение по интереси. Няма спор - това го можем, направо сме сред класиците в жанра! Стига ли ни “наградата” да ни залепят етикета “Втора Дупница” или ще потърсим истината малко по-дълбоко?
Истина е, че вече години наред Велинград е заложник на схемата “Разделяй и владей!”. Тя генерира постоянно обществено напрежение, барикади и разделителни линии, огромна отрицателна енергия, която блокира развитието на града. В същото време схемата многократно доказа, че работи безотказно за прокарване и налагане на интереси и за тотална манипулация на общественото мнение. Постоянното разиграване на “Разделяй и владей” е несравнимо по-лесно и удобно от търсенето на истински решения на проблемите. Проблемите се трупат - болницата, спортните имоти, “Стройком”... Но вместо да намерят работещи решения, ни заливат с демагогия!
В седмицата на Освобождението до върха на демагогията стигна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. В коментар за уникалната симбиоза между ВМРО и ДПС във Велинград пред БТВ той каза, че “в малкия град трудно може да се намерят принципи”, че “там е без значение дали си ляв или десен” и си изми ръцете с откритието, че “в малките общини надделяват определени икономически интереси”.
В същата тази седмица на Освобождението ДПС демонстрира пълно мълчание и отсъствие - както от дебата пред БТВ, така и от официалния национален празник.
За нас остава да си направим изводите. И ако не искаме да е така, най-после да научим и следващия урок: за да не ни превръщат в заложници, да не се продаваме на избори и да позволяваме да ни вкарат в тяхната схема “Разделяй и владей”. Ако е единно, гражданското общество може да е по-силно.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола