Велинград - online - 4 фирми искат да ремонтират Закрития басейн 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

4 фирми искат да ремонтират Закрития басейн
Публикувано 2009-03-17 08:04:47 от Темпо

Изненадващо 20 фирми закупиха тръжни книжа за обществената поръчка за ремонт на Закрития плувен басей във Велинград. В крайна сметка само 4 от тях подадоха документи за участие в конкурса, който стартира на 13 март 2009 г. Това са фирмите “Стейт” ООД - Пазарджик, “ТИПС” ООД - Велинград, “Колхида” ЕООД и “Фейзал” - Сърница.
Победителят ще стане ясен тази седмица, обявиха от комисията с председател Маргарита Хаджиева - регионален координатор на проект “Красива България” в Благоевград. В комисията участват двама представетиле на “Красива България” и трима на Общинска администрация. Като консултант и наблюдател на конкурса във Велинград присъства и инж. Лили Йорданова от националния офис на проекта.
Предвижданият ремонт е за 225 000 лева без ДДС и включва подмяна на дограмата, външна топлоизолация, термопанели и окачени тавани, мазилки, замаски, настилки, изграждане на метална ограда, оборудване на басейна и др. Тъй като процедурата е по “Красива България”, има изискване поне 50% от наетите работници да са регистрирани като безработни в Бюро по труда - Велинград.
Друга особеност на процедурата е, че след като спечели проекта, Община Велинград внася своя дял (50%) от съфинансирането по сметка. Изпълнителят на поръчката се избира чрез конкурс съвместно с “Красива България”, но след това всички разплащания минават само през “Красива България”. След приключване на проекта, от “Красива България” изпращат до Министерството на финансите списък на общините. По преценка и решение на МФ част от парите, с които общините са съфинансирали ремонтите, на по-късен етап се връщат в общинските хазни. Така общината на практика получи шанса да отремонтира Закрития басейн, който още е публична общинска собственост, с минимум общински средства. Което нямаше да е възможно, ако по съдебен път не бе спряно решението на мнозинството в Общинския съвет общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” да бъде преобразувано в търговско дружество.
Че Закритият басейн се нуждае от сериозен ремонт - спор няма. Че стотиците деца, които тренират на този басейн и ни носят толкова успехи, титли и медали, заслужават много по-добри условия - също спор няма. Затова е важно Закритият басейн да бъде ремонтиран така, че да стане един модерен и функционален спортен обект.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води