Велинград - online - Никой не пожела общински парцел по 350 евро/кв.м 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Никой не пожела общински парцел по 350 евро/кв.м
Публикувано 2009-03-17 08:08:55 от Темпо

Желанието на община Велинград да продаде два парцела на ската под парка на Лятното кино на рекордната цена 350 евро за кв.м се сблъска с пълната липса на интерес от страна на купувачите. Нито един кандидат не се яви на тайния търг, който бе насрочен за 12 март 2009 г. Повторната процедура е след седмица, но и тогава едва ли ще има желаещи.
Решението за продажба на двата парцела в съседство с хотел “Рич” бе взето с пълно единодушие от Общинския съвет на 26 юни 2008 г. Тогава бяха водени спорове за цената, която дори се стори ниска на съветниците и бе повишена от първоначално предложените 300 с още 50 евро на квадрат.
Решението премина през дълги съдебни оспорвания, които приключиха през октомври 2008 г. с определение на Върховния административен съд за продължаване на процедурата. С дата 11 февруари 2009 г. кметът Иван Лебанов обяви търга за двата парцела от 226 и 544 кв.м, които са с отреждане за търговия и услуги. Парцелите са частна общинска собственост, а същото решение на Общинския съвет дава право на застрояване с коефициент на интензивност 1.2 и кота на стреха 7 метра и то без да е нужно да се спазва сервитут спрямо съседния общински парцел.
Началната тръжна цена от 350 евро за кв.м де факто е по-висока, защото има стъпка за наддаване от 10% и към крайната сума се начислява ДДС. Тези финансови условия явно се разминаха с пазарната конюнктура в момента. Всъщност това е първият случай, в който община Велинград опитва да продава общинска земя на толкова висока цена. Опитът пропадна, а и според запознати с пазара на недвижими имоти, в момента заради кризата липсват дори наематели, а купувачите се броят на пръсти.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай