Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.03.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.03.09
Публикувано 2009-03-17 08:29:31 от Темпо

СТАРТ От 16 март “Еко Титан” има пълна готовност да поеме сметопочистването и озеленяването на Велинград. Няма съдебни пречки фирмата, която спечели обществената поръчка по чистотата, да започне да изпълнява договора си с общината. Кметът Иван Лебанов е изпратил уведомително писмо за това до общинското дружество “Стройком”, което досега изпълняваше тези дейности. Над 90 човека от работещите в “Стройком” вече са преназначени в “Еко Титан”. Как ще стартира работата на новата фирма ще видим тази седмица, но очакванията и изискванията на велинградчани по отношение на чистотата и озеленяването на града са големи.


ПАРЛАМЕНТ Народното събрание публикува предварително обявление за обществена поръчка, която предвижда основен ремонт на хотелския комплекс на Лечебно-възстановителната база във Велинград. Строително-монтажните работи ще включват основни ремонти на водопровода и канализацията, отоплението, вентилацията и електоинсталацията на сградата.

СИНЯ ЗОНА На официалния сайт на община Велинград бяха качени предложенията за промяна в Наредбата за организация и беозопасност на движението. Предлаганите промени се отнасят до включването на нови участъци в “синята зона” за паркиране. По предложение на мнозинството в Общинския съвет “синя зона” трябва да станат пространствата от хотел “Рич” до бившия “Тихия кът”, от Енергото до ул. “Отец Паисий”, пред хотел “Клептуза” в кв. Чепино и изграденият паркинг до хотел “Бор”. Предложението веднъж вече бе спряно от областния управител, но сега се прави отново - този път като изменение на наредбата.

СВЕТА ПЕТКА На 28 май община Велинград ще проведе обществена поръчка за избор на инвестиционен консултант и изготвяне на идеен и технически проект за строителство, реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежи и съоръжения в Света Петка. Това е необходимо, за да може да се участва с бъдещи проекти по Националната програма за развитие на селските райони.

АНГЛИЯ На 18 март се очаква във Велинград да пристигне група ученици и преподаватели от Окстед, Англия. Те ще гостуват на СОУ “Васил Левски”. По съвместен проект ученици и учители от велинградското училище бяха в Англия през есента на миналата година, а сега английските им приятели връщат визитата.

КАДАСТЪР Агенцията по картография и геодезия откри процедура за създаване на кадастрална карта и кадастрален регистър за територията на землище Велинград.

МАТУРИ От 16 март започна подаването на заявления за допускане до държавни зрелостни изпити. В срок до 27 март зрелостниците посочват избрания от тях втори предмет, по който ще държат матура. Задължителната матура по български език и литература ще е на 17 май, а по втори избран предмет - на 19 май 2008 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай