Велинград - online - Метков ще кара непълен сезон 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Метков ще кара непълен сезон
Публикувано 2009-03-24 08:29:56 от Темпо

Велинградският автомобилен пилот Турал Метков най-вероятно няма да вземе участие във всички кръгове от тазгодишния рали шампионат на България. Причината за това е в настъпилата световна икономическа криза,
Велинградският автомобилен пилот Турал Метков най-вероятно няма да вземе участие във всички кръгове от тазгодишния рали шампионат на България. Причината за това е в настъпилата световна икономическа криза, която съвсем естествено е повлияла и на спонсорите на пилота. След преговори между Т. Метков и представители на “Дънкин донътс”, “Кей Еф Си” и “Нексиа”, които са негови основни спонсори, е станало ясно, че те ще подсигурят участието му само в три кръга: “Траянови врата”, “Хеброс” и “България”. Единствената възможност за пилота да вземе пълно участие е връщането на безмитните магазини, които бяха негови главни финансови благодатели.
Иначе тазгодишният рали шампионат стартира след около месец с надпреварата за рали “Траянови врата”. Преди това, на 4 и 5 април, Метков ще вземе участие на високопланинското рали “Благоевград”, където основната цел ще бъде тестване на колата за новия сезон. Напомняме на читателите, че Турал Метков кара в клас № 3 (до 2000 куб. см обем на двигателя) с “Пежо 2006 RC”. Пилотът със сигурност ще има и нов навигатор, като неговото име ще стане известно в следващите дни. Като цяло рали шампионатът на България тази година ще бъде редуциран от 9 на 7 състезания, а са възможни още промени до началото му. Със сигурност отпадат кръговете в София и Сърбия, а под въпрос е този в Твърдица. Турал Метков изрази и своето недоволство от разпределянето на парите от бюджета за спорт в общината. Пилотът заяви, че е получил единствено договорената сума от първоначалните 30%, която се разпределя поравно между всички спортни клубове, но не е взел нищо допълнително, което обаче други клубове са направили. Турал Метков каза още, че тази година неговият бюджет ще се натовари допълнително и от навлизането на системата за предпазване “Ханс”, която влиза в ралито от Формула 1 и струва 6000 лева.
А за всички любители на стартиращата този уикенд надпревара във Формула 1 пилотът е приготвил приятна изненада - откриването на кафене “WRC”, където феновете на моторните спортове ще могат да се събират, наблюдават и коментират състезанията. Новият кафе-клуб се намира в базата на “ТМ Мотоспорт”, на втория етаж и ще отвори врати през настоящата седмица.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай