Велинград - online - Англичани рисуваха яйца и се радваха на снега 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Англичани рисуваха яйца и се радваха на снега
Публикувано 2009-03-24 08:44:33 от Темпо

Окстед Скуул“ е четвъртото по големина училище в Англия. СОУ „Васил Левски“ - Велинград си партнира с английското училище от град Окстед по проекта “P.E.O.P.L.E”, който е част от образователната програма “Коменски”. През октомври 2008 г. ученици и учители от СОУ “В. Левски” посетиха Англия и Окстед, а сега 18 ученици и 4 преподаватели от “Окстед Скуул” гостуват във Велинград. Английските гости се срещнаха с кмета Иван Лебанов, от когото получиха покана да дойдат пак за Празниците на културата това лято.
През 10-те си дни престой във Велинград английските ученици са гости на връстниците си от СОУ “В. Левски” и са настанени в техните домове. Така отблизо опознават нашия начин на живот и традиции. Гостите от Англия посетиха Историческия музей и научиха повече за историята на Чепинския край от етнолога Георги Куманов. В работилницата за писани яйца под ръководството на Цветка Грозева те направиха първите си опити в писането на великденски яйца с восък - упражнение, което се оказа особено интересно и вълнуващо за английските преподаватели. Във Велинград англичаните опитаха местната кухня, играха боулинг, радваха се на истински зимен сняг, макар и през пролетта. Особено впечатлени бяха от дисциплината в училище “В. Левски”, от отлично стопанисваното от учениците училищно кафене, от кабинетите по отделните предмети.
Освен от Велинград гостите от Англия натрупаха много впечатления от екскурзиите си из България. Програмата им бе наситена с еднодневни екскурзии до Пловдив, Рилския и Бачковския манастир, Банско, Копривщица, Велико Търново, Шипка, Етъра, Мелник, Ракитово, Батак, Цигов чарк и др.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай