Велинград - online - Цяло Драгиново празнува двата юбилея на читалището 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Цяло Драгиново празнува двата юбилея на читалището
Публикувано 2009-03-31 09:16:05 от Темпо

60 години след началото най-възрастните и най-младите самодейни актьори от читалище “Методи Драгинов” възкресиха на сцената първата постановка “Годеж”. 40 години след началото ръководителката на ансамбъла за изворно пеене Грета Кадьова развълнува до сълзи всички в препълнената читалищна зала със своята песен и думи.

Самодейният театър и ансамбълът за изворно пеене в Драгиново отбелязаха своите юбилеи на 27 март. Посрещнаха много гости: кмета Иван Лебанов и неговите заместници, председателя на Общинския съвет Мустафа Джамбаз и много общински съветници, депутата Фидел Беев. Лично кметът Лебанов откри тържеството с благодарност и най-добри пожелания към самодейците, а председателят на Народното събрание Георги Пирински ги поздрави с телеграма. Домакините получиха и много подаръци, между които видеокамера от Общинска администрация, цифров фотоапарат от Общинския съвет, икебана от Историческия музей и много цветя.
Жителите на Драгиново показаха, че обичат и тачат своето читалище и самодейните състави. Така, както преди 60 г. всички са се струпали под открито небе да гледат първата театрална постановка в селото, и сега всички се стекоха на празника. В програмата бе включена презентация на историята на читалище “Методи Драгинов”, което винаги е било духовният стожер на Драгиново. И ще продължи да бъде, защото днешните последователи на основателите на драматичния състав и ансамбъла показаха можене и амбиция да продължат напред и нагоре.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола