Велинград - online - Състезание на младите надежди на гурме-обществото 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Състезание на младите надежди на гурме-обществото
Публикувано 2009-03-31 09:45:23 от Темпо

На 28 март в напълно обновените и модернизирани готварски работилници на ПГИТ “Алеко Константинов” се проведе Национално състезание по готварство “Най-добър млад готвач”.Състезанието е организирано от Министерството на образованието. В него участваха представители на 19 професионални училища от цялата страна.

В присъствието на представители на МОН кметът Иван Лебанов откри състезанието, на чийто старт дойдоха председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз и заместник-кметовете. В самото начало две презентации разказаха накратко историята на кулинарното изкуство и представиха участниците.
Представително професионално жури прецизно оценяваше работата на младите участници. Негови членове бяха представителите на Евро-Ток Жоро Илиев, Ради Стамболов, Славейко Кънчев, звездата на БТВ Иван Звездев и бившият ученик на нашата гимназия Благой Ненов, сега главен готвач в бутиковия хотел “Лайт”.
Гостите бяха лаконични в оценката за базата и провеждането на състезанието: ”Перфектна организация, модерна и професионална база и прекрасен град, от който сме възхитени.”
Възхищение предизвикаха уменията на участниците, които не случайно Ради Стамболов определи като младите надежди на гурме-обществото. Искрено възхищение у всички оставиха и мастойрките Веселина Славчева и Таня Балабанова, които докато течеше конкурсът, демонстрираха восъчна техника за писане на яйца и кървинг - специална техника за изрязване и декориране на плодове и зеленчуци.
Официалната церемония по награждаването на победителите се състоя вечерта на 28 март в СПА хотел “Аура”. Участниците бяха буквално обсипани с предметни и парични награди, с грамоти, дипломи и предложения за стажове в престижни столични ресторанти и хотели. Най-желаното първо място завоюва Ангел Василев от Професионалната гимназия по туризъм в София. Той получи наградата си от Ради Стамболов, който напомни на всички, че кухнята е душата на всеки ресторант. От името на кмета Иван Лебанов заместник-кметът Валя Цветанова поднесе наградата на община Велинград на участник от Добрич. Награда подсигури и кметът на Драгиново, а от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград наградиха ученичката в ПГИТ “Ал. Константинов” Мая Милева. Ехото от националното състезание по готварство във Велинград ще продължи да оттеква - предстои да видим как готвят най-добрите млади готвачи в студиото на “Бон апети”.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води