Велинград - online - ОТЗВУК: СПА-столичани, да не се изложим, а гостите да предразположим! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

ОТЗВУК: СПА-столичани, да не се изложим, а гостите да предразположим!
Публикувано 2009-03-31 10:15:42 от Темпо

Да поговорим и запретнем ръкави за Велинград: гробищния парк, обиколния път, баните и още нещо.
Ще започна от гробищния парк. Добре, че на Заговезна Задушница имаше сняг, та не можаха да се видят боклуците, стърчащи като тракийски могили по целия гробищен парк. Боклуци на това свято място!

Обиколният път е една пародия на инфраструктура. В една песен с хумористичен характер се казва:
Дошли на баба от три села гости
и се чуди баба к’во да ги нагости...
Аз не се чудя какво ще нагостя от 14 държави гости, ами откъде ще минат?! Дано не минат по обиколния път, защото предполагам, че ще им изпопадат протези и пломби, а и ще получат натъртване на седалищните части: Дупки, трапове и ями -
гости, стягайте колани!
С интерес прочетох в бр. 12/17 март 2009 г. на “Темпо” статията “Много работа трябва да се свърши до 4 юли”. Драга Ели, трябва да знаем, че Велинград не е само площад “Николай Гяуров” и булевард “Съединение”. Не може гостите да не проявят интерес към Чепинските бани. И докато стигнат до там, такива боклуци ще видят, че ще им се завъртят капите!
Не дай си, Боже, ако има пък някой атлет и реши да направи сутрешен крос в околностите на Велинград. Тогава съм сигурен, че ще възкликне: “Адът на Данте бледнее пред боклуците, в които живеят гражданите СПА-столичани”. Боклуци главно от найлонови и пластмасови отпадъци. Моето предложение е следното: всички, които получават под някаква форма помощи, вместо да търсят къде да работят 10 дни и кой да им подпише, да се задължат да събират по 2-3 килограма такива отпадъци. И като покажат, че са ги предали, да им се изплатят помощите. Както изчезнаха преди години охлювите, така ще изчезнат и тези отпадъци - бич на съвремеието. За чистотата на един град основна фигура е Човекът. Ако той не се въоръжи със съзнание, съвест, отговорност, все едно - няма да бъде чисто. Зощото поговорката казва: “Десет да чистят, един да мърси, няма да бъде чисто”. Фирмата “Титаник” разнася нови контейнери - реверанс, благодарност, господин Лебанов, но питам как някой ще понесе санкция затова, че е повредил контейнера - изгорил, строшил или пък му е взел колелото?
Реверанс правя и на основателите на новото туристическо дружество “Сютка” от гимназията по горско стопанство. И са за голямо уважение, че “осиновиха” един изоставен парк на улица “Осми март” и започнаха да го облагородяват. Беше направена няколко десетки метра доста красива ограда, която не можа да пренощува! През 30-те години на миналия век опозицията питала един премиер: “Господин министър, как ще управлява вашият кабинет, като вземете властта”. Отоговорът: “Со кротце, со благо и со малко кютек!”. В нашия град изглежда “кютека” хич го няма.
Минералните води и тях хич ги няма. По цяло Чепино тук-там църцърикат като конец. Където пък тече повече минерална Н2.....О, чешмата се използва за “мини автомивка”. Ми защо сме СПА столица на Балканите, като си не мием колите с минерална вода?!
За баните много се знае, много се недоволстнва, ама к’во от това? Вельова баня беше две, сега сега; Каменската беше две, сега едно отделение; Калната също беше две, сега нула. Уж се обеща, че ще се отвори Кална баня - да, ама не! И още нещо - Минералният плаж без минерална вода?! По едно време събрах кураж да се потопя в големия басейн - излязох като ледена висулка! И още - скитащите и бездомни кучета, състезателната писта, наречена булевард “Съединение”...
Хайде, госпожо Ключкова, да заработим за Велинград, както е казал поетът: Богатий с парите, учений с умът, жената с иглата, сиромаха с трудът... СПА-столичани, да не се изложим, а гостите да предразположим!
Христо Семерджиев

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай