Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.03.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.03.09
Публикувано 2009-03-31 10:18:34 от Темпо

ГАЗ “Сити газ България” направи презентация пред Общинския съвет с идеята да получи разрешение за започване на инвестиционни проучвания за газификация на Велинград. Фирмата поддържа най-ниски цени на газта в страната и не работи по схемата за създаване на съвместни дружества с общините, а залага на 100% самостоятелни инвестиции.

КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ Мнозинството отложи гласуването на актуализацията на програмата за капиталови разходи за 2008 г. От администрацията обясниха, че по искане и по образци на Министерството на финансите се прави регистър на всички решения на общинските съвети за капиталови разходи през миналата година. Според специалисти от ОА при липсата на актуализация за 2008 г. общината е застрашена да не получи нито стотинка от държавата за капиталови разходи през 2009 г.

ЗАКРИВА Съветниците взеха решение за закриване на Дома за деца, лишени от родителски грижи във Велинград. На негово място се разкрива Център за настаняване от семеен тип. Издръжката ще е от Министерството на финансите, като щатовете за персонала от 11 се увеличават на 18.

ОЦЕНКА 7000 лева ще бъдат заделени от собствените приходи на общината за заплащане на оценка за съвместимост на Общия устройствен план. Екологичната оценка ще прецени въздействието на ОУП върху защитените зони, определени по НАТУРА 2000.

АВТОБУС СОУ “Св.св. Кирил и Методий” - Сърница ще използва новия 32-местен ученически автобус “Исузо”, който общината получи от Министерството на образованието. Решението бе взето след спорове дали автобусът да се ползва за превоз на учениците от Побит камък и Медени поляни до Сърница или за превоз на учениците до Грашево. Съветниците натовариха директора на училището в Грашево да вземе спешни мерки за ремонт на училищния автобус по време на априлската ваканция.

ОСВЕТЛЕНИЕ На ул. “Цар Самуил” в центъра на Велинград предстои поставяне на метални стълбове с осветителни тела. За тяхното закупуване, доставка и монтаж бяха гласувани 2500 лева.

ВОДА Пловдивската “Тони К” ЕООД получи разрешение за водопренос на минерална вода по съществуващ общински водопровод. Фирмата е собственик на новопостроената сграда на мястото на бившата почивна станция на ЦК на БКП в кв. Чепино. Министерството на околната среда и водите е издало разрешително за ползване на минерална воза с дебит 0.9 литра в секунда от каптажа на находище “Велинград - Чепино”.

НАЕМ С нови 3 години бе удължен договорът за наем, който общината заплаща на наследниците на Д. Осков за детска градина “Фантазия”. За площта от 3000 кв.м. месечната наемна цена е 1200 лева без ДДС. Съветниците решиха общината да проучи възможностите за изграждане на детска градина на друго подходящо място. Общината ще заплаща месечен наем от 180 лева и за ползването на етажа, където се помещава детската градина в Алендарово.

БИЛБОРДОВЕ Мнозинството отложи решението за поставяне на редица от билбордове на Пазара откъм ул. “Патриарх Евтимий” с мотив, че така ще се намалят приходите и търговците няма да са съгласни. Васка Милушева настоя, че е имало много сериозно обсъждане от инициативния комитет за подготовката на 4 юли. Д-р Чешмеджиев настоя, че сезонът идва и трябва да има нова визия за Пазара.

ЗАПЛАТИ Общинските съветници ще получават месечно възнаграждение за работата си в сесията и комисиите в размер на 60% от средната буртна заплата в Общинска администрация. Съветниците решиха, че ще взимат по 10% за участието си в две комисии и 40% за участие на заседание на местния парламент.

СОЦИАЛНИ Общината ще финансира с 289 600 лева обекти по програмата “От социални помощи към осигуряване на заетост”. Назначенията на хора по програмата в отделните кмества ще стават от кмета на общината. Кметовете по места не са работодатели, но назначенията се съгласуват и с тях.

БУДИТЕЛИ По молба на Дружеството за защита на Родопите Общинският съвет даде съгласие за образуване на парцел “За парк на народните будители”. Идеята е в такъв парк да бъде превърнато мястото на ул. “Скриеница” в кв. Каменица, където в момента се издига паметник на първото класно училище.

ПОМОЩ Съветниците гласуваха да бъдат отпуснати 1000 лева за строителни материали и 1000 лева за лекарства на Мустафа Караасанов от Драгиново. 1000 лева за лекарства ще получи и Мехмед Тахир от Бирково.
ДЖИП Общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” ще получи джип УАЗ, който ще се ползва от служителите на синята зона. Първоначалното искане бе общината да прехвърли на “СИП” лек автомобил “Шкода”, но съветниците решиха, че джипът е по-подходящ за превозване на скобите за неправилно паркирали МПС.

ДЖАФЕРИЦА По предложение на председателя М. Джамбаз бе отпусната сумата от 60 000 лева за изготвяне на работен проект за водопровод “Джаферица” от Юндола до Света Петка и Пашово. Съветниците дадоха съгласие общината да кандидатства с проект за финансиране на канализация и в село Кандьово.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води