Велинград - online - Златен успех за “Звънче” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Златен успех за “Звънче”
Публикувано 2009-04-07 10:47:28 от Темпо

На 31 март във Военния клуб в София се проведе Национален детско-юношески конкурс за музикално и танцово изкуство “Орфеева дарба”. За втори път Велинград бе представен от възпитаниците на Музикална школа “Звънче”: във втора възрастова група (I-IV клас) Мариам Маврова и Цветина Вачева, в трета (V-VIII клас) Христина Влахова, Радка Узунова,Таня Кондева и Анелия Рачева, в четвърта

Вили Бъсина и над 18 г. Емил Шулев. Журито и тази година изключително компетентно и безкомпромисно под председателството на проф.д.п.н. Галина Стоянова и с участието на Развигор Попов и Мими Иванова.
В конкурса взеха участие над 250 деца от цялата страна. Йорданка Казалиева сподели: “Конкуренцията беше жестока, защото участваха и много деца от музикални училища и школи. Много високо ниво на конкурса с много можещи деца. С Иван Казалиев сме много доволни, защото децата ни се представиха блестящо: Христина Влахова спечели своя бронзов медал, Вили Бъсина взе златото с песента на Силвия Кацарова “Обичам те” и с великолепното си изпълнение на руски език една песен от репертоара на Юлия Савичева. Оценката на специалистите бе “Няма друга като нея”. Дуетът ни Вили и Емил и тази година бяха “без конкуренция” и взеха златото при дуетите. Много сме доволни и от оценките за сценичното поведение и тоалетите, за които специално Мими Иванова ни даде изключително висока оценка.”
За “златните” успехи на възпитаниците на Музикална школа “Звънче” техните преподаватели и ръководители Йорданка и Иван Казалиеви бяха отличени с диплом за високи творчески постижения с участниците-лауреати. На “звънчетата” на Велинград предстои участие на 10, 11 и 12 април на конкурса “Цветен камертон” в Сливен; на 30 април, 1 и 2 май участие на Международния конкурс “Изгряват звезди” в Петрич.
И едно особено отговорно участие: на 1 юни Анелия Рачева, Христина Влахова, Вили Бъсина и Емил Шулев ще имат честта да представят Велинград и България на концерт в Българския културен институт при посолството на РБългария в Берлин. По време на благотворителния Коледен концерт за децата от дом “Калина” с. Стърмен, в залата на ОНЧ”Отец Паисий” е присъствала шефката на Българския културен институт в Берлин. Възхитена от концерта на “Звънче”, тя изпрати покани за гостуване на нашите деца и техните ръководители. Това е първа лична покана за участие към деца от провинцията, което прави отговорността на нашите млади посланици на културата още по-отговорна.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води