Велинград - online - ОТЗВУК : Централни гробища са основно почистени 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОТЗВУК : Централни гробища са основно почистени
Публикувано 2009-04-07 10:59:43 от Темпо

Сред засегнатите от Христо Семерджиев проблеми в неговата статия “СПА-столичани, да не се изложим, а гостите да предразпложим” (публикувана в предишния брой на “Темпо”) бе и този за състоянието и чистота на Централните гробища. Ето още едно мнение по темата:


С писмо изх. - 5/02.02.2009 г. за направена проверка от Дирекция “РСЗ” - Пловдив Община Велинград е уведомена, че “качеството на извършената дейност на обект Централен гробищен парк от лицата, назначени там на работа чрез Бюрото по труда (4 на брой), е незадоволително”.
От 16 до 27 февруари 2009 г. на гореспоменатия обект бяха пренасочени 10 работници от групата за аварийни дейности от Община Велинград, които почистиха основно всички асфалтови алеи от пръст, изсъхнали треви и какви ли още не отпадъци. От “Стройком” с любезното съдействие на г-жа Дора Михова бяха извозени над 25 кубика отпадъци.
В периода 9 - 31 март 2009 г. поетапно бяха изпратени общо 25 лица, получаващи социални помощи, които съгласно чл. 12 от ППЗСП следва да полагат общественополезен труд. Същите бяха редовно контролирани от щатния служител в гробищния парк Николай Тодоров и периодично - от служител на общината. Продължи цялостното почистване на района.
Наистина в момента има 2-3 депа, на които са струпани събраните отпадъци, за натоварването и извозването на които трябва техника, с каквато Община Велинград не разполага, но въпросът ще бъде решен. Но в никакъв случай не мога да се съглася с картината, описана в статията на г-н Семерджиев и съм убеден, че гражданите на Велинград, посещаващи Централния гробищен парк, са забелязали разликата в състоянието му преди февруари и сега.
И в следващите месеци ще бъдат изпращани редовно работници по гореспоменатата програма, които ще полагат общественополезен труд за осигуряване чистотата на гробищния парк. Призоваваме и гражданите на Велинград да се грижат отговорно и да опазват чистотата на това свято място.
Емил Даракчиев, гл. специалист в Община Велинград

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води