Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Живеем в такава България, защото избираме такива управници 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Живеем в такава България, защото избираме такива управници
Публикувано 2009-04-07 11:32:21 от Темпо

Справедливостта или слепотата на българската Темида стигна дотам, че присъди разходите по съдебно дело за недекларирани доходи срещу Фидел Беев да бъдат платени от българската държава. Делото е от 2003 г., отлагано е само 33 пъти - просто един класически пример за бързината и ефективността на българското правосъдие, който направо може да влезе в учебниците. И в критичните доклади на Брюксел и Страсбург!

За подобни дела обаче трябва да плащаме всички ние, българските данъкоплатци. Чист “параграф 22”: ние, обикновени данъкоплатци, трябва да платим, защото настоящ депутат преди 5 г. не си декларирал доходи. Ако някой смята, че отсъждането на Темида не е справедливо, то нека си припомни, че живее в България. В същата тази България, в която данъкоплатците плащат за още много подобни скандални решения. Европейският съюз ни отреже милиони заради далавери на властимащи и техни приближени по САПАРД - няма страшно, българският данъкоплатец е насреща и правителството взима от неговия бюджет, за да плаща на гореспоменатите по САПАРД. Заради някои “Батко” и “Братко” от ФАР ни спрат парите за пътища - никакъв проблем! В България въпреки събраните от българския данъкоплатец пътни данъци, такси и винетки пътища почти не се строят. А и винаги може да се направи някой ремонт с трохи от милиардите бюджетен излишък - тях държавата си заделя пак от парите на българския данъкоплатец. Държавата така е свикнала да разчита на своите подчинени данъкоплатци, че им вменява в дълг всички разходи: от суперлуксозните и постоянно сменяни лимузини на управляващите до грижата за болните деца, чиято последна надежда е не държавата, а благотворителните кампании.
На фона на всичко това 3856 лева, които ние като български данъкоплатци трябва да платим по делото на един оневинен депутат, може и да се видят на някого като капка в морето. Но тук въпросът не е в сумата, а в това защо живеем в такава България. Един от многото отговори: защото избираме такива управници. Всъщност след 2 месеца пак сме на избори...

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай