Велинград - online - Честит нов дом! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Честит нов дом!
Публикувано 2009-04-07 11:37:03 от Темпо

Сутринта на 31 март велинградчани станаха свидетели на забравеното от години измиване на улицата зад старата сграда на общината (друг е въпросът, че водата наводни съседни сгради заради разкопания в същия момент канал за водопровод за минерална вода). Повод за основното почистване бе откриването на новия Дневен център за възрастни хора с физически увреждания, който се помещава в бившата столова на Стария съвет.

Дневният център бе направен благодарение на спечелен проект по ФАР с финановата подкрепа на ЕС. По проекта си партнираха Националният център за социална рехабилитация (НЦСР) и Община Велинград. Крайният резултат е превръщането на с десетилетия неизползваните помещения в удобен и функционален център за 30 възрастни хора с физически увреждания. Тук те ще имат достъп до социални, здравни и правни услуги, ще могат да провеждат свои културни мероприятия и празници. Ще се създаде и клуб “Интеграция”, който ще помага на възрастните с физически увреждания да преодолеят изолацията си от обществения живот.
Откриването започна с водосвет, отслужен от отец Александър от храма “Успение Богородично” и с “Многая лета”, изпълнена с много вълнение от хората, които ще посещават центъра. Г-жа Ели Янева-Зисова, директор на новия център, благодари на кмета Иван Лебанов и неговия екип и на Общинския съвет, на НЦСР и на спонсорите, помогнали за създаване на центъра: Димитър Ганчев, д-р Илза Попова - “СБР-НК” ЕАД филиал Велинград, Златко Златанов, Милена Маврова, Ангел Манолов, “Премиера 257”. От името на общината кметът Лебанов честити новата социална придобивка и обеща, че и занапред ще подкрепят центъра. Кметът поднесе на г-жа Янева-Зисова икона на Богородица, която да закриля центъра.
Към благодарностите си към г-н Лебанов Пламен Захариев, председател на НЦСР, допълни своята оценка, че община Велинград се доближава до много европейски общини. Има да се направят още стъпки, за да се подобри социалната инфраструктура на общината, които г-н Захариев се надява да изминат заедно. Община Велинград е сред водещите в област Пазарджик по изпълнение на социалните стратегии, допълни и директорката на ОС “Социално подпомагане” г-жа Малинова.
“Честит нов дом!”, каза на събралите се възрастни хора ръководителката на представителството на НЦСР във Велинград Емилия Катошева. Тя разказа накратко за раждането и осъществяването на идеята за центъра и пожела много успехи на неговия млад и амбициозен екип. След прерязването на лентата многото гости на откриването се почерпиха на коктейла, организиран и поднесен майсторски от ПГИТ “Ал. Константинов”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води