Велинград - online - Един незабравим работен ден за млади мениджъри от СОУ „В. Левски” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Един незабравим работен ден за млади мениджъри от СОУ „В. Левски”
Публикувано 2009-04-07 11:40:49 от Темпо

На 31 март 2009 г. за осма поредна година фондация “Джуниър Ачийвмънт България” организира инициативата “Мениджър за един ден”, която даде възможност на ученици от цялата страна да съпреживеят един реален работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организаации. Тази година тя е под патронажа на министъра на финансите Пламен Орешарски и носи мотото “Мениджър за цял живот”. За шести път инициативата се провежда и във Велинград, обединяваща представители от всички сфери на обществения живот, за да предадат своите умения и натрупан опит на младото поколение.

Деветокласници и десетокласници от СОУ “Васил Левски” взеха участие в националната инициатива, която цели да създаде и поддържа тясна връзка между практическото обучение на учениците и образованието. Работният ден на младите мениджъри започна в 9:30 ч., като участниците, г-н Емил Моллов, директор на СОУ “Васил Левски”, учителите Васил Аврамов и Цветанка Грозева, представители на обществени и неправителствени организации, на общината и на медиите се събраха в залата на бизнесцентъра за официалното откриване.
Г-н Моллов поздрави всички и се обърна към участниците: “В продължение на няколко години подред участваме в инициатива “Мениджър за един ден”, като първата година имахме представители само в софийски организации, а в последствие и във Велинград. Основната задача е учениците да се настроят и да видят дали техният характер, техният бъдещ живот е свързан именно с тази професия, която днес ще наблюдават. Нека днешният ден да бъде един незабравим ден във вашия живот. Нека той да допринесе за вашата професионална реализация!" След поздравления към учениците от Васил Аврамов и Цветанка Грозева, всеки участник се запъти към мястото, където му предстоеше днес да покаже своите умения, възприемчивост и съответно да добие една цялостна представа върху работата, която е избрал.
Имаше ученици на различни места, като 5 от тях бяха в Община Велинград, сред които: Надежда Златкова - в кметския кабинет при г-н Лебанов, Ангела Денчовска - отдел “Образование, култура и вероизповедания”, а Иванина Стефанова бе в дирекция “Европейски програми и проекти”. Други предпочетоха в местни медии: вестник “Темпо”, радио “ЧЛК”, телевизия “ББТВ”, Районно управление на МВР, хотелите “Бор”, “Двореца”, “Гранд Хотел Велинград” и др.
Шест ученици от велинградското училище присъстваха на откриването и официалната церемония в хотел “Кемпински - Зографски” - София. Всички те изживяха един незабравим ден в столицата, запознавайки се с престижни работни места. Ангел Дошев имаше удоволствието да посети представителството за Централна и Източна Европа на една от най-големите световни корпорации в сферата на информационните технологии, известна със своите принтери, персонални компютри и сървъри “Хюлет-Пакард”. Той сподели: “Денят в компанията “Хюлет Пакард България” надмина всичките ми очаквания. Там ми дадоха ценни съвети за това как се ръководи бизнес и един от най-важните беше, че за да бъде успешна работата, която вършиш, тя трябва да ти доставя удоволствие.” Евгени Маргов беше депутат за един ден в Народното събрание в Комисията за младежта и спорта, а Анна Кьосова прекара един ден като заместник министър-председател и министър по управление на европейските въпроси с Миглена Плугчиева. Весела Апостолова, която имаше възможността да бъде водеща в Радио “Star FM”, научи много неща, които в бъдеще ще са й от полза и най-важното, че човек трябва да е упорит и смело да преследва мечтите си. Милевка Благоева се запозна с работата в Минстерството на финансите и това й помогна да затвърди избора си за своята бъдеща професия, свързана с финансите, а Стойка Димова се докосна до ежедневието и работата на зам.-министъра на държавната администрация г-жа Мария Дивизиева: “Времето, прекарано с нея, беше изпълнено с много емоции, изненади и разбира се с нови познанства, но несъмнено най-ценни бяха съветите, които тя ми даде. А именно, че за да покориш високи върхове, трябва преди всичко да вярваш в себе си и да бъдеш безкомпромисен по отношение на знанията си.”
Така неусетно мина денят на всички млади мениджъри, които участваха в инициативата “Мениджър за един ден”, организирана от фондацията “Джуниър Ачийвмънт България” по повод световната кампания “Ден на отворените врати”. Те стигнаха до извода, че когато работата ти носи удоволствие, успехите се постигат много по-лесно!
Репортер за един ден във в. “Темпо”: Асся Моллова, IXа клас

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води