Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 07.04.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 07.04.09
Публикувано 2009-04-07 11:46:33 от Темпо

ИЗЛОЖБА На 4 април в гранд-хотел “Велинград” бе открита първата самостоятелна изложба-базар на майсторката на великденски писани яйца Василка Арсенова-Христоскова. С много въображение и умение и с уважение към местната традиция тя е изписала десетки яйца с фин рисунък и богати цветове. Посетителите се дивят и на невероятните рисунки върху три огромни щраусови яйца, с които на снимката позират Василка Арсенова-Христоскова, Катерина Арсенова и Нина Арсенова.


ГОРА Започва Седмицата на гората. От Регионалната дирекция на горите - Пазарджик съобщиха, че до края на май в областта ще бъдат засадени общо 2172 дка горски площи. Средствата са от фонд “Българска гора”, а специално внимание ще се обърне на опажарените, съхнещи и изсечени гори. Горските стопанства във Велинград, Чехльово и Селище ще наемат за залесяването работници по програмите за временна заетост.

СНЕГОТОПЕНЕ Пролетното снеготопене създаде проблеми в някои от селата от община Велинград. Свлачища и пропадания на пътища имаше в района на Кръстава, Бутрево, Враненци, Бирково. Пострадаха и покривите на жилищни сгради.

ИЗЛОЖБИ Поредната спирка на пътуващата изложба на писаните яйца от Чепинско е в музея в Кърджали. Майсторките от Велинград ще покажат какви яйца са нарисували за този Великден на своята традиционна изложба. Тя ще бъде открита в Историческия музей на 10 април (а не на 9 април, както бе обявено предварително) в 17 часа. Тази седмица майсторките имат още една важна изява: започва първият базар на великденски яйца в столицата, пред Народния театър “Иван Вазов”. По същото време в Националния етнографски музей в София ще гостува изложбата с писани яйца от Чепинския край.

НАГРАДА На тържество в столицата председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Велинград о.з. полк. Георги Даскалов получи от министъра на отбраната награден знак за добра служба, почетна офицерска книжка и грамота, подписана от премиера С. Станишев за дългогодишна служба. Наградите са по случай 130 г. от създаването на Българската армия, деня на войнската храброст 6 май и 100 г. от Независимостта на България.

БОИ Инспекцията по общественото здраве (РИОКОЗ) извърши лабораторни изследвания на боите за яйца, които се продават в търговската мрежа в област Пазарджик. Резултатите сочат, че в боите за яйца няма отклонения от нормите.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО Исторически музей - Велинград получи специална покана за участие от организаторите на Международното изложение за културен туризъм във Велико Търново. По време на форума от 8 до 11 април Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите ще направи и презентация на Велинград като СПА столица на Балканите.

ГОЛЯМОТО ЧЕТЕНЕ По време на пролетната ваканция детският отдел на библиотеката към читалище “Отец Паисий” кани децата да открият своята любима книга. “Голямото четене продължава с откриване на себе си” - това гласи поканата към малките любители на голямото четене.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води