Велинград - online - Велинградски автор се състезава в “Златните 15 песни на България” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Велинградски автор се състезава в “Златните 15 песни на България”
Публикувано 2009-04-14 08:03:36 от Темпо

Българската национална телевизия отбелязва 50 години от своето създаване с поредица от инициативи. Една от тях е “Златните 15 песни на България”. Чрез гласуване на сайта на БНТ зрителите избират любимите 15 от 50 песни, печелили през годините наградата “Златен Орфей”. 15-те песни, които съберат най-много гласове, ще бъдат представени отново, в нов съвременен аранжимент и със симфоничен оркестър, на голям концерт в НДК на 7 ноември 2009 г. Музиката на една от песните, които се състезават за зрителския вот, е написана от велинградчанина Васил Делиев - песента “Пепеляшка” в изпълнение на Петя Буюклиева. Читалище “Отец Паисий”, от където започва творческия път на музиканта В. Делиев, вече излезе с призив към велинградчани да гласуваме за неговата песен. В подкрепа на призива днес разказваме повече за Васил Делиев с помощта на неговата първа преподавателка по пиано Стоянка Енчева.

Васил Делиев е роден във Велинград, зодия Риби. Първите си стъпки в музиката прави в продължение на 7 години под вещото ръководство на своята първа учителка по пиано Стоянка Енчева в читалище “Отец Паисий” - Велинград. Завършва Музикалното училище в ПЛовдив, специалност “Пиано” при клавирната педагожка Кръстина Боева, след което и теоретичния отдел на Българската държавна консерватория със специалност “Оперно-симфонично дирижиране”.В Академията специализира хорово дирижиране при проф. Лидия Гюлева и оркестрово дирижиране при проф. Иван Бакалов.
На 4 декември 1992 г. дирижира Симфоничния оркестър на Държавната музикална академия. Изпълнени са увертюрата “Руслан и Людмила” от Глинка, Концерт за пиано и оркестър в ми минор от Шопен и Симфония № 4 от Брамс. Този концерт е дипломната работа на абсолвента Васил Делиев - концерт на който присъства и неговата първа учителка Стоянка Енчева, особено горда от блестящото представяне и отличната оценка за нейния даровит ученик.
Васил Делиев е музикант с многостранни интереси и има отношение към различни жанрове музика. Многократно е удостояван с награди за авторски песни на различни поп фестивали. Работил е с поета Петър Москов и с естрадните изпълнители Георги Христов, дует ”Ритон”, Жан Шейтанов и Петя Буюклиева. През 1995 г. с песента “Пепеляшка” по музика на Васил Делиев и текст на Лина Василева Петя Буюклиева печели наградата “Златен Орфей”.
В момента Васил Делиев работи като щатен аранжор към Българското национално радио. Към дата 12 април 2009 г. неговата песен “Пепеляшка” е на челно място в класацията на БНТ за Златните песни на България. Досега песента е спечелила 1816 гласа, които са 29% от общо гласувалите 6313.
Можем да подкрепим нашия талантлив съгражданин с гласуване на страницата на БНТ в интернет и на http//50.bnt.bg/golden-orpheus. Крайният срок за вота на зрителите е 10 юни 2009 г., като от един електронен адрес може да се гласува само веднъж.
Веска Божкова

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води