Велинград - online - “Толкова е хубаво във Велинград на Великден!” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Толкова е хубаво във Велинград на Великден!”
Публикувано 2009-04-14 08:15:35 от Темпо

Така възкликна майсторката на писани яйца Мария Пещерска в едно от телевизионните си интервюта и развълнува не само велинградчани. На Лазаровден камерите на много телевизии снимаха първия базар на великденски яйца, където имаше сериозно велинградско присъствие.

Писаните яйца от Велинград тази пролет отново пътуваха по пътищата на България, гостуваха в много музеи и на 11 април пристигнаха на площада пред Народния театър “Иван Вазов” в София. Идеята за базар за великденски яйца бе осъществена от Столична община, Етнографския музей при БАН, историческите музей във Велинград, Ихтиман и Етрополе, Задругата на майсторите на народни и художествени занаяти.
В изложбата-базар със съдействието на Историческия музей взеха участие майсторки на писани яйца от Велинград. Интересът на столичани към базара е голям, още повече, че организаторите са подготвили и изненади: шоколадови яйца от “Нестле”, великденски козунаци и вкуснотии от главния готвач на гранд хотел “София”, самостоятелен щанд на фирмата за бои за яйца “ПЕТ” ЕООД и др. А на своя самостоятелен щанд Етнографският музей предлага книги и рекламни материали, като благотворителната акция е за набиране на средства за ремонт на сградата на музея.
На 11 април следобед в Етнографския музей към БАН бе открита и изложба на писани великденски яйца с участието на музеите от Велинград и Ихтиман. На Велика сряда и Велики четвъртък тази седмица деца от Ателието за писани яйца във Велинград ще направят демонстрация как се пишат яйца в Чепинския край.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола