Велинград - online - Как да посадим дърво, без да се караме със съседа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Как да посадим дърво, без да се караме със съседа
Публикувано 2009-04-14 08:53:37 от Темпо

Много от междусъседските спорове във Велинград се водят по повод засаждането на дървета по границите на имотите. За да се избегнат конфликтите, главният експерт от отдел “ИСИ” в общината Невена Фендрина информира какви са възможностите за законно залесяване:

* При новоизграждащи се обекти се спазват норми за разстоянията от стъблата на дърветата и храстите до проводи, съоръжения и регулационни на съседни парцели: за ниска растителност -– 1,20 м.; за средновисоки дървета –- 1,80м; за високи дървета - 3,00 м. Във връзка със строителство, при реконструкция или в случаи на изсъхнали дървета и храсти се разрешава премахването на декоративна растителност единствено след писмено разрешение от кмета на общината.
* Най-малките разстояния на декоративните и овощните насаждения до границите на съседните имоти са: за ниски дървета (до 2,5 м) – на 1,0 м от границата; за средно високи дървета (до 5,0 м) - на 1,5 м от границата; за високи дървета (над 5,0 м) - на 3,0 м от границата.
* Законът за собствеността не позволява да се посаждат дървета до имота на съседа на по-малко разстояние от 3 м - за високи дървета, 2 м - за средновисоки дървета и от 1 м - за ниски дървета.
* Всеки гражданин може да иска разрешение от кмета на общината да бъдат отсечени клони, които се простират над неговия имот и корени, които преминават в негов имот. По същия ред той е в правото си да поиска преместването на дървета, които са са посадени на по-близко разстояние от посоченото.
Гражданите трябва да знаят още, че Наредбата за управление на зелената система на община Велинград забранява засаждането на плодни дървета по улиците.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води