Велинград - online - Велинградските социалисти ще лансират В. Битолски 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинградските социалисти ще лансират В. Битолски
Публикувано 2009-04-14 08:55:33 от Темпо

111 делегати на общинската конференция на БСП - Велинград на 10 април гласуваха имената на кандидат-депутатите за Европейски парламент и 41-вото Народно събрание. Целта бе да се види с каква подкрепа се ползват във Велинград кандидатите за народни представители, които БСП ще издигне в Пазарджишки избирателен район. Освен това местните социалисти си поставиха за задача на избираемо място в листата да присъства кандидат, който пряко да се ангажира с проблемите на Велинград.

Общинската организация на БСП даде безрезервна подкрепа на досегашния председател на Народното събрание и депутат от Пазарджишки избирателен район Георги Пирински отново да води листата за парламентарните избори. Делегатите изслушаха отчетния доклад, който Г. Пирински бе изпратил за 4-годишната си дейност. Председателят на БСП - Велинград Тома Пачалов подчерта, че Георги Пирински е един от най-успешните председатели на Народното събрание и че почти всичко, свършено във Велинград през мандата, е направено с неговата подкрепа и съдействие. Конференцията единодушно гласува Г. Пирински да бъде водач на листата в Пазарджишки избирателен район.
При обсъждането на предложенията за кандидат-депутати бяха направени няколко самоотвода. В писмен вид своя самоотвод бе депозирал Иван Лебанов, който благодари на съпартийците си за високото доверие, но заявява, че е поел ангажимента да бъде кмет на Община Велинград. Самоотвод си направи и лидерът на БСП Тома Пачалов, последван от предложените от основни партийни организации Спас Шулев и Невена Ролева.
Делегатите одобриха кандидатурите за депутати на Бойко Рашков, Георги Мърков, д-р Илия Баташщи, Георги Петърнейчев и Явор Коюмджиев.
След това с таен вот трябваше да изберат кандидат-депутата, който Велинград ще лансира за избираемо място в листата. Изборът бе между четири кандидатури: Веладин Битолски - началник на кабинета на премиера С. Станишев, Стефан Юруков - председател на Държавната агенция по горите, доц. д-р Иван Палигоров - декан на Стопанския факултет в ЛТУ, Юлиана Ковачева - директор на ОДК - Велинград. При тайното гласуване най-много гласове (53) събра Веладин Битолски. При подреждането на листата в Областния съвет велинградската партийна организация ще се бори неговата кандидатура да бъде в избираемата зона.
Конференцията обсъди и кандидатите за депутати в Европейския парламент и подкрепи имената на: Атанас Папаризов, Георги Пирински, Кристиян Вигенин, Илияна Йотова и Стефан Юруков. Ден преди конференцията Атанас Папаризов проведе среща с членовете на пленува на БСП във Велинград и представи пред тях своя отчет като ръководител на делегацията на българските социалисти в ЕП.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води