Велинград - online - Сините кандидат-депутати: Млади, образовани, генетично свързани със СДС 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Сините кандидат-депутати: Млади, образовани, генетично свързани със СДС
Публикувано 2009-04-14 08:56:59 от Темпо

На 10 април, в навечерието на вътрешните избори за подреждане на листите на СДС за евродепутати и депутати за 41 Народно събрание, велинградските седесари се срещнаха с кандидатите от 13 Пазарджишки многомондатен район. Това, което направи най-силно впечатление на “старите” велинградски седесари и което ги обнадежди за предстоящите избори, бяха няколко факта. На първо място, че кандидати са млади хора с много високо образование и особено важното: въпреки че вече два мандата СДС е в опозиция, те са успели да организират и развият собствен бизнес. Много важен е и фактът, че всичките те са били в редовете на МСДС и веднага след това са преминали в организациите, без никакви колебания или отказване в зависимост от позициите на партията по отношение на властта.

Много въпроси бяха зададени на кандидатите за депутати, но като че ли най-важните бяха свързани с бъдещето им поведение, ако и когато станат депутати: как биха реагирали, колко ще се сърдят и какво ще изберат - да бъдат “независими” или ще си харесват други парламентарни групи.
И отново велинградските членове на СДС бяха приятно изненадани, защото кандидатите за депутати имат семейно минало: дядо, убит след 9 септември 1944 г., други дядовци били политически затворници по лагери и затвори и, както каза правнучката на Иван Бобеков, в чиято къща в Панагюрище веднага след 10 ноември 1989 г. е създадено СДС: “Днес в СДС почти останаха хора, които са генетично свързани със СДС и няма как да предадеш кръвта си и корените си”.
На срещата с кандидат-депутатите присъстваха и представители на СДС Ракитово, както и ръководството на ДСБ във Велинград. Много бяха въпросите и коментарите за напускането на Иван Колчаков, станал депутат от нашия избирателен район. Общинският съветник от СДС в Пазарджик Румен Димитров каза, че никой от пазарджишката организация не я е напуснал, а точно обратното - в последните дни са приети над 20 нови членове.
Интересен коментар на срещата,за демонстративното напускане на д-р Колчаков, по-късно направи редовният член на организацията във Велинград Екатерина Михайлова.: ”Когато д-р Колчаков за пореден път беше избран за народен представител от Пазарджишки окръг и го поздравихме с пожелание да не забравя за проблемите във Велинград, той каза, че влиза в парламента с омерзение,защото бил избран с гласовете на “Дром”. През целия си мандат нито веднъж не се яви в района. Пред Милен Цветков заяви, че е член на СДС и на следващия ден се приобщи към новосформираната група на Яне Янев, с надеждата, че ще бъде “обгрижен” от новата група. Ние му пожелаваме да вземе поне едно разумно и почтено решение и да престане да търси избираеми места, за да не се чувства никога вече “омерзен”.
На 11 април членовете на СДС Велинград гласувайки, дадоха своята подкрепа, като заложиха вярата и мечтите си за победа на предстоящите парламентарни избори на Румен Димитров, Веселина Зумпалова-Ралчева и Венцислав Личев. За водач на обединената с ДСБ листа за евродепутати велинградските седесари гласуваха пълно доверие на Надежда Михайлова. Избрани бяха и съпредседателите на обединения предизборен щаб на СДС и ДСБ във Велинград. Това са инж. Таня Гончева от СДС и инж. Асен Попов от ДСБ.
Веска Божкова

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай