Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.04.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.04.09
Публикувано 2009-04-14 09:06:10 от Темпо

ПОЧИТ И тази година в Седмицата на гората, която по традиция е в началото на април, бе отдадена почит на лесничея Васил Попов. Пред паметната му плоча във Велинград на 9 април се събраха лесовъди, горски работници, членове на Съюза на лесовъдите-ветерани, общинското ръководство в лицето на кмета Иван Лебанов и неговите заместници. За живота и делото на убития заради професионалната си смелост лесничей говори инж. Георги Петканин. С едноминутно мълчание, венци и цветя присъстващите уважиха паметта на Васил Попов.


КОНКУРС До 13 април е крайният срок кандидатите за директорския пост в Държавно ловно стопанство “Ракитово” да подадат документите си за участие. Държавната агенция по горите обяви конкурс, който изисква от кандидатите магистърска степен и поне 5 години професионален опит.

БОЛНИЧНИ На 8 април депутатът Фидел Беев не се яви на делото в Софийски градски съд, по което е обвиняем, че като кмет на Велинград е зареждал общински обекти с горива от частната си фирма. Делото се точи от години, а този път Ф. Беев е представил болничен лист, че е на домашно лечение заради фисури. Заместник-главният прокурор на София Роман Василев се е усъмнил в истинността на болничния и е поискал документът да бъде проверен.

ГЕОГРАФИЯ Дванадесетокласниците от СОУ “Васил Левски” Таня Дишлянова и Денис Хърльов участваха в националната олимпиада по география, която се проведе този уикенд в Несебър. С отлични резултати от областния кръг те спечелиха правото да представляват област Пазарджик на национално ниво. Денис Хърльов дублира успеха, като се класира и за националния кръг на олимпиадата по история.

ЯЙЦА Библиотеката при читалище “Отец Паисий” отново организира изложба-базар на писани яйца. Тази година изложбата ще бъде открита във фоайето на читалището на 14 април, вторник, в 11 часа. Същият ден в ОДК ще се проведе традиционният конкурс за писане на яйца между учениците от местните училища.

ЗОРНИЦА Организацията на инвалидите “Зорница” ще проведе годишно отчетно събрание на 15 април в голямата зала на община Велинград и кани своите членове за участие.

МОРЕ 23 възрастни от Велинград и само 5 от Ракитово са подали заявки да бъдат включени в националната програма за пълноценно участие на пенсионерите в социалния живот. Тази програма осигурява почивка на море или планина на хора от домовете за възрастни или получаващи социални помощи. Одобрените за почивка ще станат ясни след 15 април т.г.

ОЗЕЛЕНЯВАНЕ Фирма “Еко Титан” започна да извършва дейностите по озеленяване, които спечели с обществената поръчка. От общината съобщиха, че по централния булевард са засадени 3000 броя храсти, а предстои засаждането и на различни видове цветя.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България