Велинград - online - Велинград с шанс за абитуриентски парад 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

Велинград с шанс за абитуриентски парад
Публикувано 2009-04-21 08:26:35 от Темпо

Велинград все още разполага с уникалния шанс да стане част от Книгата за рекордите на Гинес, ако обаче отговорните общински институции действат по-бързо и адекватно. Това съобщи председателят на КСТ “Импулс” Петър Милчев, един от организаторите на Абитуриентски парад 2009, чиято цел е обединението на 40 000 абитуриенти от 8 държави, които в един ден и в един час ще изтанцуват “Кадрил” от Йохан Щраус.

Според предварителните предвиждания десетки хиляди завършващи средното си образование от 8 държави, между които и България, ще излязат и изтанцуват 5-минутния танц точно на 15 май, петък, от 13.00 часа. Вече около 150 абитуриенти от велинградските училища СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” и СОУ “Васил Левски” са потвърдили участието си в грандиозното шоу, като се редуват и взимат уроци за предстоящия танц. Събитието обаче може и да не се осъществи поради мудността на институциите във Велинград, от които зависи организацията, притеснява се П. Милчев. Основните организатори, които са от Словения, на два пъти посетиха нашия град и чрез съорганизаторите от Клуб по спортни танци “Импулс” изявиха желание за това Велинград да бъде българският представител в шоуто. Председателят и основен виновник за това поканата да бъде отправена към нашия град Петър Милчев обаче изрази своето възмущение от слабата заинтересованост от страна на общината към организирането на парада. “Община Велинград се мотае и е твърде вероятно да изпуснем срока за регистриране и потвърждение на участието, който е на 20 април”, заяви амбициозният треньор на “Импулс” и с огромно недоумение и разочарование допълни, че вместо да вижда забързани служители, чува думите “Ние сме малък град за подобна инициатива”. Нещо повече: ако все пак успее да се осъществи този парад, градът ни ще има редкия шанс да се превърне в годишен абитуриентски център, който по това време на годината да привлича стотици младежи от всички краища на страната. В резултат на непоемането на сериозен ангажимент словенците в момента са се обърнали към Пазарджик и областният град също е включен в парада. Все пак шансовете все още не са изпуснати, но трябват бързи и категорични действия от страна на общинските институции, обобщи г-н Милчев.
Иначе Абитуриентският парад се организира за 7-ма поредна година, като в тазгодишната инициатива ще се включат танцьори от 45 града в цяла Европа. Събитието се рекламира по водещи телевизии в света като CNN и NBC. От българска страна то се подкрепя от Канал 1, Дарик радио, радио Фокус, програма “Христо Ботев” на БНР и други.
Темпо

Общината: Парад във Велинград ще има
Г-жа Неди Стефанова, директор на дирекция “Образование, култура и вероизповедания” в Община Велинград, съобщи за в. “Темпо”, че Абитуриентски парад в нашия град ще има и общината ще съдейства за неговото провеждане. През тази седмица предстои среща на организаторите, на която ще се уточнят всички спорни моменти. Според възможностите си общината ще осигури и финансиране на мероприятието. Подробности от срещата - в следващия брой.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води