Велинград - online - Велинград с шанс за абитуриентски парад 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград с шанс за абитуриентски парад
Публикувано 2009-04-21 08:26:35 от Темпо

Велинград все още разполага с уникалния шанс да стане част от Книгата за рекордите на Гинес, ако обаче отговорните общински институции действат по-бързо и адекватно. Това съобщи председателят на КСТ “Импулс” Петър Милчев, един от организаторите на Абитуриентски парад 2009, чиято цел е обединението на 40 000 абитуриенти от 8 държави, които в един ден и в един час ще изтанцуват “Кадрил” от Йохан Щраус.

Според предварителните предвиждания десетки хиляди завършващи средното си образование от 8 държави, между които и България, ще излязат и изтанцуват 5-минутния танц точно на 15 май, петък, от 13.00 часа. Вече около 150 абитуриенти от велинградските училища СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” и СОУ “Васил Левски” са потвърдили участието си в грандиозното шоу, като се редуват и взимат уроци за предстоящия танц. Събитието обаче може и да не се осъществи поради мудността на институциите във Велинград, от които зависи организацията, притеснява се П. Милчев. Основните организатори, които са от Словения, на два пъти посетиха нашия град и чрез съорганизаторите от Клуб по спортни танци “Импулс” изявиха желание за това Велинград да бъде българският представител в шоуто. Председателят и основен виновник за това поканата да бъде отправена към нашия град Петър Милчев обаче изрази своето възмущение от слабата заинтересованост от страна на общината към организирането на парада. “Община Велинград се мотае и е твърде вероятно да изпуснем срока за регистриране и потвърждение на участието, който е на 20 април”, заяви амбициозният треньор на “Импулс” и с огромно недоумение и разочарование допълни, че вместо да вижда забързани служители, чува думите “Ние сме малък град за подобна инициатива”. Нещо повече: ако все пак успее да се осъществи този парад, градът ни ще има редкия шанс да се превърне в годишен абитуриентски център, който по това време на годината да привлича стотици младежи от всички краища на страната. В резултат на непоемането на сериозен ангажимент словенците в момента са се обърнали към Пазарджик и областният град също е включен в парада. Все пак шансовете все още не са изпуснати, но трябват бързи и категорични действия от страна на общинските институции, обобщи г-н Милчев.
Иначе Абитуриентският парад се организира за 7-ма поредна година, като в тазгодишната инициатива ще се включат танцьори от 45 града в цяла Европа. Събитието се рекламира по водещи телевизии в света като CNN и NBC. От българска страна то се подкрепя от Канал 1, Дарик радио, радио Фокус, програма “Христо Ботев” на БНР и други.
Темпо

Общината: Парад във Велинград ще има
Г-жа Неди Стефанова, директор на дирекция “Образование, култура и вероизповедания” в Община Велинград, съобщи за в. “Темпо”, че Абитуриентски парад в нашия град ще има и общината ще съдейства за неговото провеждане. През тази седмица предстои среща на организаторите, на която ще се уточнят всички спорни моменти. Според възможностите си общината ще осигури и финансиране на мероприятието. Подробности от срещата - в следващия брой.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България