Велинград - online - Ученик от “Горския” шампион по канадска борба 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ученик от “Горския” шампион по канадска борба
Публикувано 2009-04-21 08:29:21 от Темпо

17-годишният възпитаник на ПГГС “Христо Ботев” Димитър Дановски завоюва само за една година 3 златни и 4 сребърни медала от общо четири състезания по канадска борба. Първото от тях, републиканското първенство по тази дисциплина, се проведе през май месец миналата година, когато младежът спечели златен медал на дясна ръка и сребърен на лява при юношите в категория до 80 килограма. Няколко месеца по-късно талантът в този все още не толкова популярен спорт се пребори за среброто при лява ръка в категория плюс 70 кг. (тежка) на силния международен турнир в Горна Оряховица.
На първи ноември миналата година доброто представяне на Димитър продължи на турнира в Благоевград, където в същата категория (плюс 70 кг.) той спечели две втори места – съответно на лява и дясна ръка. Абсолютно безапелационно състезателят се представи и на последното засега негово участие – провелият се през март месец 2009 година силен национален трунир в Благоевград. Там Дановски спечели два златни медала при юношите в категорията 65-70 кг.
Иначе Димитър е родом от Бяла Слатина, но в момента се е установил във Велинград. Интересът му към канадската борба датира някъде от 6-ти клас, а професионално се занимава вече повече от година. Тренира самостоятелно и от време на време със силния клуб от Благоевград и е твърдо убеден, че в този спорт най-важни са бързината и тактиката. Догодина му предстои преминаване във възрастта на мъжете, където смята да прекрати участието си за една година в официални състезания, което време ще използва за натрупване на опит и мускулна маса. След това отново смята да мери сили с най-добрите в този спорт в България и в чужбина.
В края на седмицата на Димитър му предстои участие в национално първенство, което ако спечели, ще му предостави възможността да защитава честта на България на европейско първенство за юноши. Според младия състезател България е в първата десетка на света по успехи в този спорт, като се нарежда до държави като САЩ, Канад, Русия, Украйна и други. Доказателство за силата на страната ни в този спорт е името на Цветан Гашевски - многократен европейски и световен шампион.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай