Велинград - online - Привличаме руски туристи с “Медикъл СПА” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Привличаме руски туристи с “Медикъл СПА”
Публикувано 2009-04-21 08:39:01 от Темпо

Време е руският турист да узнае, че България не е само Слънчев бряг и Златни пясъци, Банско и Пампорово. Време е да рекламираме България на руския туристически пазар като целогодишна дестинация с възможности за СПА, балнео, уелнес туризъм.

В тази посока работи и то активно Българският съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСТ). От 13 до 18 април по инициатива на съюза и с подкрепата на Държавната агенция по туризъм 25 журналисти и туроператори от Русия посетиха няколко български курорта, които в момента са сред най-атрактивните туристически центрове в България и разгледаха най-добрите хотелски комплекси. Тяхното посещение е първо по рода си и е резултат от сътрудничеството между БСБСТ и Руския съюз на туристическата индустрия. Турът започна от Кюстендил, продължи в Сандански и на 15 април бе ред на Велинград да посрещне руските гости в хотелите “Бор” и “Рич”.
На 16 април в голямата зала на Гранд хотел “Велинград” се проведе втората част на започналия в Сандански Форум по балнеология и СПА туризъм. Приветствия към гостите от Русия поднесоха (на български и руски език) кметът на община Велинград Иван Лебанов, заместник-председателят на Държавната агенция по туризъм Станислав Новаков и председателят на БСБСТ Стефан Шарлопов. Г-н Лебанов подчерта дългогодишните дружески взаимоотношения между Велинград и руски градове, включително побратимения Кисловодск. Сред участниците бяха представители на местното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите с председател Златко Златанов. От името на сдружението презентация на туристическия потенциал на Велинград като СПА столица на Балканите направи Марина Чолакова. Началникът на РПУ главен инспектор Йордан Рогачев даде информация за това как полицията осигурява реда и спокойствието в курорта.
По време на форума във Велинград д-р Таня Ангелова направи обширен преглед на минералните води в България и на лечебните свойства на изворите във Велинград. Д-р Чалъков представи здравните заведения в състава на държавното дружество “Специализирани болници за рехабилитация-НК”. Гостите от Русия зададоха множество въпроси, като проявиха най-голям интерес към възможностите за лечение, включително на деца. Г-н Новаков от ДАТ подчерта, че в България вече няма бъдеще за това, което преди години наричахме “санаториум”. Но има голям брой здравни заведения и хотели, които предлагат медицинско обслужване на високо ниво плюс прекрасни климатични условия, СПА, балнео и уелнес процедури.
От Велинград руската делегация отпътува за Хисаря, а след това за Старосел и София. Настроението на гостите бе позитивно, а дали ще дойдат руските туристи - ще почакаме и ще видим. Елена Баева

Стефан Шарлопов, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, пред в. “Темпо”:
Разбиваме мита, че България предлага само летен и зимен туризъм
Привличането на руските туристи е дълъг процес. Шест месеца работихме, за да се стигне до този инфотур в България. Но ако не започнем, няма да има конкретен резултат. За руснаците е тотална тайна, че България предлага подобни климатични зони. Те познават Слънчев бряг и Златни пясъци, чули са за Банско и Пампорово. Сега разбиваме мита, че България предлага само летен и зимен туризъм. Поставяме темата за България като целогодишна туристическа дестинация, която предлага балнеология, СПА, уелнес, културен туризъм, историческо наследство, винени турове. Всичко това е неразделно свързано и е огромен потенциал за развитието на туризма в нашата страна. Хотелиерите направихме по нещо на морето и в планината. Но не можем да очакваме увеличение на оборота, ако не развиваме целогодишен туризъм. Затова предлагаме “Медикъл СПА” - това е продукт, който няколко български хотела вече защитиха на международно ниво. Искаме туристите от Русия да разберат, че всеки от нашите СПА центрове предлага медицинска помощ и превенция, така че човек по-дълго време да е в добро здраве.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола