Велинград - online - Две инстанции отмениха решения на Общинския съвет за чистотата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Две инстанции отмениха решения на Общинския съвет за чистотата
Публикувано 2009-04-21 08:49:41 от Темпо

Две инстанции се произнесоха против решенията, с които мнозинството в Общински съвет - Велинград опитва да блокира обществената поръчка за сметопочистване, спечелена от “Еко Титан”.
На 9 април т.г. Комисията за защита на конкуренция (КЗК) остави без разглеждане искането на Общинския съвет за спиране на заповедта, с която на 17 декември 2009 г. кметът
Иван Лебанов е открил процедурата по обществената поръчка за сметосъбиране и озеленяване. КЗК постановява, че Общинският съвет няма законово право да иска спиране на конкурса, тъй като не се явява заинтересовано лице по Закона за обществените поръчки. Освен това няма възможност да бъде наложена временна мярка спиране на процедурата, тъй като по закон тя вече е приключила със сключването на договора между кмета на общината като възложител и “Еко Титан” като изпълнител.
Междувременно КЗК остави без разглеждане жалбите срещу обществената поръчка за сметопочистване и озеленяване, подадени от другите фирми (включително общинската “Стройком”), участвали в процедурата.
Пет дни по-късно, на 14 април 2009 г., Административен съд - Пазарджик издаде определение, с което отмени две решения на Общински съвет - Велинград. Делото бе образувано по жалба на кмета Иван Лебанов срещу решения 122 и 85, с което на извънредно заседание мнозинството на ДПС, БЗНС и ВМРО спря плащането на парични средства по договора с “Еко Титан” и то с т.нар. “предварително изпълнение”. Същите две решения се обжалват и от областния управител Г. Петърнейчев.
Съдът счита, че в решението си съветниците не са посочили предпоставките, които налагат предварително изпълнение и такива не са налице. Заплащането на цената по договора няма да доведе до настъпване на значителни или трудно поправими вреди за общината, защото в самия договор има гаранции общината да заплаща на фирмата след извършване на съответната работа. Тъй като решението на Общинския съвет за спиране на плащанията към “Еко Титан” с клауза за предварително изпълнение не е свързано с осигуряване на живота и здравето на гражданите, нито с него се защитават особено важни обществени интереси, съдът го отменя. Решението на административните съдии може да се обжалва пред ВАС.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай