Велинград - online - 8 партии разпределиха 451 места в секционните комисии 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

8 партии разпределиха 451 места в секционните комисии
Публикувано 2009-04-21 09:03:37 от Темпо

Точно на 16 април - деня, в който преди 130 г. е приета Търновската конституция, във Велинград започнаха консултациите между политическите сили във връзка с предстоящите избори за Европейски парламент (ЕП). По този повод г-жа Стоянка Кърпачева, секретар на Община Велинград, им пожела да излъчат кандидати, които да защитават достойно българската кауза в ЕП.

Задачата на консултациите бе да се разпределят местата в общо 53-те секционни избирателни комисии (СИК), в които жителите на община Велинград ще гласуват на евроизборите на 7 юни 2009 г. За участие се явиха упълномощени представители на 8 политически сили и коалиции: Тома Пачалов за Коалиция за България, Али Мареков за ДПС, Иван Методиев за НДСВ, Таня Гончева за ОДС, Борислав Чинков за Атака, Капка Вачева за ДСБ, Йордан Аршинков за ГЕРБ и Екатерина Каферинова за Движение “Напред”.
Всички те се обединиха около предложението комисиите в 13-те секции до 300 избиратели да имат по 7 членове, а в останалите 40 секции с над 300 избиратели по 9 членове. Общият брой на членовете на СИК за общината стана 451.
Решено бе съотношението между политическите сили да бъде според решението на Централната избирателна комисия за европейските избори: 36% за КБ, 20% за ДПС, 16% за НДСВ, по 8% за Атака и ОДС и по 4% за ГЕРБ, Напред и ДСБ. Така КБ получи общо 162 места в секционните комисии, ДПС - 90, НДСВ - 72, ОДС - 36, Атака - 36, ДСБ, ГЕРБ и Напред - по 18.
Спорно се оказа разпределението на местата по секции, което по принцип не може да удовлетвори всички интереси. Али Мареков бе категоричен, че ДПС иска представителство в секциите във Велинград, дори по двама членове на комисия. Това не бе прието от опозиционните партии, които настояха за разпределение на териториален принцип. В крайна сметка обаче политиците заложиха на комбинация от математика и прагматика, за да могат да формират комисии и в малките секции във Велинград и селата.
Разпределени бяха общо 159 места в ръководствата на СИК - председател, зам.-председател и секретар. КБ ще има общо 58 ръководни места, ДПС - 32, НДСВ - 25, Атака и ОДС по 13, ГЕРБ, ДСБ и Напред - по 6.
По време на консултациите на политическите сили бяха връчени заповедите на кмета във връзка с евровота, включително тази за реда при поставяне на агитационните материали.
Консултациите ще продължат на 7 май 2009 г.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води