Велинград - online - “Нежна сила” празнува първи рожден ден 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

“Нежна сила” празнува първи рожден ден
Публикувано 2009-04-28 08:53:31 от Темпо

В залата на общинския бизнес-център, където на 19 април 2008 г. бе създадено сдружението на велинградските жени “Нежна сила”, на 23 април бе отпразнуван и неговият първи рожден ден. Стана истински празник: с красива украса, приповдигнато настроение, много музика, задължителната за повода торта, фойерверки и конфети, голямо хоро и танци.

След като водещата на тържеството Жанет Бърдарска честити “прохождането” на сдружението, председателката Росица Лебанова изброи свършеното от “Нежна сила” през първата година. Първата голяма проява бе благотворителният кафе-театър, като събраните 2240 лева бяха дадени за лечението на пострадалата от заливане с киселина велинградчанка Деница Шанево. За 60-годишнината на Велинград дамите изчистиха и затревиха зелената площ на кръговото кръстовище пред жп-гарата. В истински хит се превърна изложбата на гоблени, която отбеляза рекорд от над 500 посетители и показа таланта на десетки велинградчанки в това трудно изкуство. През годината “Нежна” сила” подготви два сериозни проекта - за направата на японска градина в парка пред Централния плаж и за опазване уникалната растителност в Чепинската долина. Продължава кандидатстването и търсенето на финансиране по тях. Част от членуващите в сдружението жени участват в курса “Бъди здрав” в партньорство с Институра по приложна психология и физиопрофилактика. За Коледа с успех бе организиран кулинарен конкурс между ресторантьори от големите заведения и хотели в курорта. Празниците Коледа и 8-ми март бяха посрещнати със специални тържества и повишено настроение.
Г-жа Лебанова отправи много благодарности към хората, помогнали на “Нежна сила”: към Стела Василева, с чиято помощ сдружението дари оборудване на новия Център за обществена подкрепа; към ресторант “Корона”, където се провеждат месечните сбирки на “Нежна сила”; към ресторантите “Маркита” и “Кавърдановата къща” за домакинството на прояви на сдружението; към хотел “Бор” за домакинството на кулинарния конкурс и към сладкарска работилница “Мариам”; към дарителите Диана Дерменджиева и д-р Веселин Хърльов; за помощта на ПГИТ “Ал. Константинов”, Агенцията за регионално развитие, общинския бизнес-център и към дами от сдружението за тяхната активна работа.
Сред гостите на рождения ден бяха кметът на общината Иван Лебанов, неговите заместници Валентина Цветанова, Георги Янчев и Исмет Бабучи, президентът на Ротари клуб - Велинград Никола Матров и др.
В импровизираното си слово кметът сподели, че сред толкова красиви велинградчанки се чувства като на модно ревю. Той не скри, че е бил с предубеждения, когато съпругата му Росица е решила да направи сдружението. Казал й “Недей!”, защото смятал, че така семейщината ще продължи - жената на кмета прави сдружение. В продължение на една година не взимал никакво отношение по работата на “Нежна сила”, както и съпругата му не взимала отношение по кметските дела. И в крайна сметка разбрал, че “Нежна сила” има своето място, дейността му е полезна за Велинград и има възможности за развитие.
Кметът поднесе на г-жа Лебанова цветя, целувки и подарък за сдружението - красива женска фигура, изработена от дърво. От Общинския съвет, чиито представители не уважиха рождения ден, изпратиха цветя. Цветя изпрати и управителката на Пневмоболницата д-р Елена Шопова.
Първият музикален поздрав към празнуващите беше от групата за популярни песни “Велина” с ръководител Иван Казалиев. Дванадесетокласничката от СОУ “В. Левски” Виктория Зотова развълнува дамите със стихотворението “Силната жена”, а Костадинка Стоянова изпя незабравимата “Една българска роза”.
Финалът на официалната част бе красив и емоционален благодарение и на фойерверките, за които “Нежна сила” благодари на фирма “VICTORIA FIREWORKS” и на нейния официален представител във Велинград Спас Ямаков. Празникът продължи с хора, танци и и коктейл, перфектно подготвен от ПГИТ “Ал. Константинов”.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води