Велинград - online - Сесия - чак през май 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

Криминална хроника: Сесия - чак през май
Публикувано 2009-04-28 09:07:06 от Темпо

Серията от неработни дни ще се отрази на работата на Общински съвет - Велинград. Оперативното бюро на 21 април взе решение, че предстоящата редовна сесия няма да се проведе в последния четвъртък на месеца, както е по правилник. Тъй като много съветници ще пътуват, заседанието ще бъде насрочено за 11 май, като на 7 и 8 май ще заседават постоянните комисии.

Разгледан бе проект за дневен ред от 35 точки, като председателят М. Джамбаз отказа да включи точки, входирани след 12 часа на 21 април.
Предстои сесията да приеме счетоводните отчети и баланси на двете общински фирми “ВКТВ” и “Стройком”. Ще се обсъжда отпускането на 23 000 лева за извършване на най-неотложните ремонтни дейности на Централния минерален плаж, за да заработи той за летния сезон. Има предложение общината да подпомогне с 5000 лева подготовката на държавния шампион Мартин Бацанов за участие в Европейското първенство по плуване. Отново ще се гледа жалбата на превозвачи от Велинград, които настояват общината да не издава разрешителни на таксиметрови фирми от други градове. Много от точките са свързани с ликвидиране на съсобственост и утвърждаване на оценки за ОПС. Заради сериозно напрежение сред населението на Драгиново от дневния ред отпадна точката за промяна в преотреждането на поземлен имот от близо 13 декара в местността “Градев лок”.
М. Джамбаз поиска по-бързо да се произнесе комисията за общинските земи в местността “Еловата” край Кръстава. Той сигнализира, че в момента там се разорават площи и се подал писмо до кмета Лебанов това да се спре. Д-р Жеко Чешмеджиев, предедател на Комисията по общинска собственост, обясни, че са направили проверка в служба “Земеделие и гори”. По договори за аренда се ползват части от имоти, но няма скици и не е ясно точно за кои части от имотите има договори.
В предварителния дневен ред прави впечатление липсата на точка, по която да докладва временната комисия за контрол по изпълнение на концесионните договори. А с решение от 26 март мнозинството избра 5-членна комисия, която да провери договорите за концесии и да съобщи резултатите от проверката на редовната сесия през април. Обществените очаквания по темата са големи, особено заради затварянето на Кална баня от концесионера СД “Братя Бееви”.
Елена Баева


“Да поработим за Велинград” пише до главния прокурор
След извънредната сесия на 21 април гражданският инициативен комитет “Да поработим за Велинград” подготви писмо до главния прокурор Борис Велчев. До това действие комитетът стигна след множество разговори, писма и призиви до мнозинството на ДПС, ВМРО и БЗНС да спре незаконосъобразните си действия.
“Не може вече да се търпи това незачитане правата на избирателите - жители на община Велинград, както и прикриване на беззакония в решенията на Общинския съвет от самите съветници в защита на лични интереси на група хора. Ако и Вие не можете да потърсите отговорност за беззаконията, няма вече към кого да се обърнем”, пише председателката на инициативния комитет София Ключкова до главния прокурор Борис Велчев.
В писмото се казва още: “Ние казваме: Нарушавате законите”, а председателят на Общинския съвет казва: “Каквото мнозинството реши” и самият той гласува противозаконно. Така минават месеци - сесия след сесия, а важни за развитието на общината въпроси изобщо не се разглеждат”.
Писмото е с копие до Националното сдружение на общините в България и до юристи, като са приложени изпратените от “Да поработим за Велинград” до Общинския съвет и кмета писма, декларации и сигнали за нарушения.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай