Велинград - online - Сесия - чак през май 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Криминална хроника: Сесия - чак през май
Публикувано 2009-04-28 09:07:06 от Темпо

Серията от неработни дни ще се отрази на работата на Общински съвет - Велинград. Оперативното бюро на 21 април взе решение, че предстоящата редовна сесия няма да се проведе в последния четвъртък на месеца, както е по правилник. Тъй като много съветници ще пътуват, заседанието ще бъде насрочено за 11 май, като на 7 и 8 май ще заседават постоянните комисии.

Разгледан бе проект за дневен ред от 35 точки, като председателят М. Джамбаз отказа да включи точки, входирани след 12 часа на 21 април.
Предстои сесията да приеме счетоводните отчети и баланси на двете общински фирми “ВКТВ” и “Стройком”. Ще се обсъжда отпускането на 23 000 лева за извършване на най-неотложните ремонтни дейности на Централния минерален плаж, за да заработи той за летния сезон. Има предложение общината да подпомогне с 5000 лева подготовката на държавния шампион Мартин Бацанов за участие в Европейското първенство по плуване. Отново ще се гледа жалбата на превозвачи от Велинград, които настояват общината да не издава разрешителни на таксиметрови фирми от други градове. Много от точките са свързани с ликвидиране на съсобственост и утвърждаване на оценки за ОПС. Заради сериозно напрежение сред населението на Драгиново от дневния ред отпадна точката за промяна в преотреждането на поземлен имот от близо 13 декара в местността “Градев лок”.
М. Джамбаз поиска по-бързо да се произнесе комисията за общинските земи в местността “Еловата” край Кръстава. Той сигнализира, че в момента там се разорават площи и се подал писмо до кмета Лебанов това да се спре. Д-р Жеко Чешмеджиев, предедател на Комисията по общинска собственост, обясни, че са направили проверка в служба “Земеделие и гори”. По договори за аренда се ползват части от имоти, но няма скици и не е ясно точно за кои части от имотите има договори.
В предварителния дневен ред прави впечатление липсата на точка, по която да докладва временната комисия за контрол по изпълнение на концесионните договори. А с решение от 26 март мнозинството избра 5-членна комисия, която да провери договорите за концесии и да съобщи резултатите от проверката на редовната сесия през април. Обществените очаквания по темата са големи, особено заради затварянето на Кална баня от концесионера СД “Братя Бееви”.
Елена Баева


“Да поработим за Велинград” пише до главния прокурор
След извънредната сесия на 21 април гражданският инициативен комитет “Да поработим за Велинград” подготви писмо до главния прокурор Борис Велчев. До това действие комитетът стигна след множество разговори, писма и призиви до мнозинството на ДПС, ВМРО и БЗНС да спре незаконосъобразните си действия.
“Не може вече да се търпи това незачитане правата на избирателите - жители на община Велинград, както и прикриване на беззакония в решенията на Общинския съвет от самите съветници в защита на лични интереси на група хора. Ако и Вие не можете да потърсите отговорност за беззаконията, няма вече към кого да се обърнем”, пише председателката на инициативния комитет София Ключкова до главния прокурор Борис Велчев.
В писмото се казва още: “Ние казваме: Нарушавате законите”, а председателят на Общинския съвет казва: “Каквото мнозинството реши” и самият той гласува противозаконно. Така минават месеци - сесия след сесия, а важни за развитието на общината въпроси изобщо не се разглеждат”.
Писмото е с копие до Националното сдружение на общините в България и до юристи, като са приложени изпратените от “Да поработим за Велинград” до Общинския съвет и кмета писма, декларации и сигнали за нарушения.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай