Велинград - online - Мнозинството прегласува на инат 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Криминална хроника: Мнозинството прегласува на инат
Публикувано 2009-04-28 09:08:07 от Темпо

На извънредна сесия на 21 април 16-те съветници от ДПС, БЗНС и ВМРО прегласуваха решението си за включване нови улици в синята зона за паркиране.
Решението бе оспорено първо от кмета Иван Лебанов, а след това и от областния управител Георги Петърнейчев като незаконосъбразно. По време на сесията кметът още веднъж изтъкна своите аргументи: по закон Общинският съвет няма правомощия по управлението на общинските пътища и определянео на сини зони.
С решението си мнозинството изземва функции на кмета на общината в нарушение на законовите разпоредби. Г-н Лебанов предложи да се организира обществено обсъждане за синята зона и по темата за паркирането пред хотелите и в центъра на града. Проблемите са много, но трябва да се гледат комплексно, а не да се решават на парче.
Пак ли ще си играем на съдилища и ще си правим на инат, попита колегите си от мнозинството съветничката Екатерина Каферинова. Тя настоя да се спази закона и решението да бъде отменено. Спрете конфронтацията, призова и председателката на гражданското сдружение “Да поработим за Велинград” София Ключкова.
Нито един съветник от мнозинството не се изказа в защита на оспореното решение. Само председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз попита дали е нормално пред едни хотели да има синя зона, а пред други не и получи отговор, че точно затова е нужно проблемът да се реши в неговата цялост. След като с 16 “за” и 12 “против” оспореното решение бе потвърдено, кметът Лебанов заяви, че то е незаконосъобразно и затова няма да бъде изпълнено. Което означава, че това ще е поредното решение на мнозинството в Общинския съвет, заминаващо за съдебните зали.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България