Велинград - online - Обсъжда се общинската програма за закрила на детето 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обсъжда се общинската програма за закрила на детето
Публикувано 2009-05-05 09:22:46 от Темпо

На 28 април на среща с всички заинтересовани страни бе обсъдена Общинската програма за закрила на детето за 2009 г. Бяха разгледани конкретни предложения преди предлагането й за гласуване на сесия на Общинския съвет.

Председател на Общинската комисия за закрила на детето е кметът Иван Лебанов, зам.-председател е зам.-кметът Ангел Даскалов, секретар е Елена Мавродиева, която е секретар и на Междуведомствената комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН). Членове на комисията са директорът на дирекция “Образование, култура и вероизповедания” Недялка Стефанова, Снежана Велева – заместник-преседател на Общински съвет, директорът на “Социално подпомагане” Елисавета Миланова, Йорданка Нанова - Център за обществена подкрепа, директорът ДЦДМУ “Надежда” Величка Симеонова, директорът на ПУ “Драган Манчов” Елена Канлиева, инспектор Детска педагогическа стая към РПУ-Велинград Георги Харисков, Емилия Катошева – управител Регионален център за социална интеграция, д-р Топалова - завеждащ Детско отделение и д-р Канарио Стайков – завеждащ Акушер-гинекологично отделение към МБАЛ “Велинград”.
От Дома за деца и младежи с увреждания “Надежда” направиха предложение за разширяване на базата, за да се повиши качеството на услугата, както и разкриването на филиален център в гр. Сърница, което ще я направи достъпна за повече нуждаещи се.
От Помощното училище „Драган Манчов” дадоха идея да се създаде система за деца със специални образователни потребности, в която да постъпва информация от всички училища и детски градини в общината. Такава би могло да се изготвя в края на всяка учебна година и да се актуализира в края на месец септември, след което да се предоставя на институциите, работещи с тези деца.
От МКЗБПП изложиха предложение да се изготви помагало с информация за ХИВ, СПИН, наркотици, насилие, трафик, агресия.
Представителите на “Закрила на детето” и община Велинград отчетоха значителния напредък в работата с рискови и уязвими групи, както и закриването на една от най–тежките институции за деца – Дом за деца, лишени от родителски грижи, което вече е факт със заповед на изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане.
На срещата бе отчетена и налагащата се вече услуга Център за обществена подкрепа, която е успешен и търсен партньор по проблемите на децата и семейства в риск. Социалните услуги вече са много и в широк спектър, но за да се подсигури мобилност на екипите за работа в района, е наложително да се подсигури специализиран превоз. С решаването на въпроса се ангажира зам.-кметът по социалните въпроси Ангел Даскалов.
Пресцентър на Община Велинград

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай