Велинград - online - Повече правомощия за председателя, повече дисциплина за гражданите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

Повече правомощия за председателя, повече дисциплина за гражданите
Публикувано 2009-05-05 10:18:53 от Темпо

Първа точка в дневния ред на сесията, която предстои, ще бъде актуализиране на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет - Велинград. Председателят Мустафа Джамбаз внася проект, в който са заложени редица изменения.

Предлага се към функциите на председателя на Общинския съвет да бъде прибавено, че той командирова кмета на общината и общинските съветници в страната и в чужбина и че разрешава ползването на отпуск от кмета. Ново правомощие на председателя е, че подписва всички договори с физически и юридически лица, касаещи дейността на Общинския съвет в рамките на неговия бюджет. Председателят определя и експертите, консултантите и юристите, които могат да участват в заседанията на комисиите и тяхното възнаграждение.
Част от предложените промени са посветени на реда по време на заседанията на Общинския съвет. Предлага се съветниците да гласуват, че обсъжданията и протоколите от закритите заседания са държавна, съответно служебна тайна. По време на открити заседания в залата няма да се допускат лица, носещи оръжие и разговори по мобилни телефони. Затяга се дисциплината за гражданите: те могат да заемат определените им места в залата и нямат право да нарушават реда по какъвто и да е начин. Могат да вземат думата, ако дебатираният въпрос се отнася до тях, но само след решение на Общинския съвет. По един и същи проблем могат да се изкажат до 3 минути не повече от двама граждани, които трябва да подадат заявление в писмен вид поне 24 часа преди сесията. Предвижда се да има двама квестори, които да изпълняват разпорежданията на председателя и да въдворяват ред, включително да отстраняват граждани от заседанието. Интересното е, че според предложението квесторите могат да са и служители от външна охранителна фирма.
Отделна глава в правилника е посветена на поведението на общинските съветници по време на заседание. Те нямат право да прекъсват оратора, да отправят лични нападки, оскърбителни думи, жестове или заплахи против когото и да било, да разлрасяват данни за личния живот или уврежшдащи доброто име на гражданите, да имат непристойно поведение и да нарушават реда. В случай на нарушения председателят прави забележка, отнема думата или отстранява съветника от заседанието. Според проекта председателят може да отстрани от залата всеки, който възразява грубо и непристойно против наложената дисциплинарна мярка или призовава към безпорядък и насилие в залата.
Изменения се предлагат и по темата за взаимодействието между Общинския съвет и Общинската администрация. Според едно от предложенията Общинският съвет отменя актове на кмета на общината, когато установи, че те са издадени в нарушение на негови решения по чл. 21 от ЗМСМА.
Дебатите по тази и останалите 33 точки от дневния ред тази седмица ще се водят в комисиите, които ще заседават на 7 и 8 май. Сесията е насрочена за 9.30 часа на 11 май, понеделник.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води