Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.05.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.05.09
Публикувано 2009-05-05 10:23:37 от Темпо

120 години СОУ “Св. св. Кирил и Методий” Топчето пукна, Боримечката се провикна, Райна княгиня развя знамето - възстановката на Априлското въстание бе част от празника на СОУ “Св.св. Кирил и Методий”.


ЗНАНИЯ От 11 до 15 май 8104 ученици от четвърти, пети и шести клас в област Пазарджик ще преминат през тестове за външно оценяване на придобитите от тях знания. Тестът е един учебен час, а оценките ще са съобразно държавните образователни изисквания.

9 МАЙ Денят на победата и на Европа ще бъде отбелязан във Велинград с тържество пред общината и двата паметника в кв. Лъджене. От 18 ч. в читалище “Отец Паисий” ще има концерт, посветен на 64 години от победата във Втората световна война.

ИЗЛОЖБА На 14 май в Художествената галерия в Къщата на Цвета ще бъде открита интересна изложба. Ще видим откраднатите преди 15 години и намерени от полицията картини плюс други експонати от дарението на ген. Атанас Семерджиев. Изложбата е посветена на 85-ия рожден ден на генерала, който е почетен гражданин на Велинград и ще бъде открита в 14.30 часа.

СЪТРУДНИЧЕСТВО Българското училище за политика ще си сътрудничи с община Велинград в различни инициативи, свързани с Комплекса за социални услуги за деца и семейства в риск (бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи). Вече е подписан договор за сътрудничество, съобщиха от общината.

СПАСЯВАНЕ До 15 май общините имат срок за съставяне на комисии по водно-спасителна дейност. Те ще трябва да задължат стопаните на различни водни площи да поставят забранителни и предупредителни знаци за опасностите при къпане и плуване в неохраняемите водни басейни.

ЛЕТНИ На 9 май в параклиса в местността Николица в Ракитово ще се проведе традиционното честване на празника Свети Николай Летни. На вярващите ще бъде раздаден курбан за здраве и добруване.

ЦИМЕНТ В складове и магазини в Пазарджишка област бе открит цимент, в който има завишено количество хром, а това е опасно за здравето. Циментът е внос от Турция, информират от РИОКОЗ и ще продължат да контролират предлагането в търговската мрежа.

МОРЕ До 15 май бе удължен срокът, в който възрастни хора могат да подават молби за почивка на море по програмата на социалното министерство. В програмата имат право да участват социално слаби хора над 65 г., които получават целеви помощи за отопление и пенсионери, настанени в домове за възрастни. В момента в рамките на програмата група хора от дом “Ела” във Велинград е на море.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води