Велинград - online - Историята на руското православие в камък и звън на камбани 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Историята на руското православие в камък и звън на камбани
Публикувано 2009-05-11 21:54:47 от Темпо

Фотоизложбата “Златният пръстен на Русия” представя частица от историята на руското православие в камък, цвят и звън на камбани. “Златният пръстен” (“Золотое кольцо”) е общото наименование на градове на североизток от Москва, създадени преди векове и съхранили огромен брой исторически и архитектурни паметници, свързани с руската православна църква.

Днес много хора избират туристическия маршрут “Золотое кольцо”, за да се докоснат до величието на древната руска земя и история. Сред тях са и фотографите Нина и Денис Никонови, които са авторите на фотоизложбата “Златният пръстен на Русия”. В присъствието на фотографите изложбата бе открита от зам.-кмета Валентина Цветанова на 9 май в Художествената галерия във Велинград по инициатива на Руския културно-информационен център в България.
Фотосите показват основания през 12 век от княз Юрий Долгоруки град Сергиев посад, известен с манастира на Свети Сергей Родонежки от 14 век. Това е мъжки манастир, който притежава най-богата библиотека с религиозна литература в Русия и е съхранил уникални икони и мозайки. Тук през 1642 г. е погребан и националният героя на Русия княз Дмитрий Пожарски. Фотографите са заснели най-интересните паметници в Ростов Велики - един от най-древните руски градове. От основането си още през 862 г. и до ден днешен той е запазен като църковен център, а неговата “звонарница” е образец на камбанния звън в Русия.
Над 200 старинни паметници и съкровища на руската архитектура пази град Суздал и малка част от тях може да бъде видяна на изложбата. Снимките показват още създадения през 1152 г. от княз Юрий Долгоруки град Кострома и с век по-древния град Ярослав, известен като средище на династията Романови, княз Пожарски, Александър Невски, поета Н. Некрасов. С прекрасни пейзажи е представен град Плес, чието име е свързано с Левитан. Част от изложбата са и снимки от град Владимир, който се слави със знаменита си школа по архитектура и живопис. Фотоизложбата “Златният пръстен на Русия” ще остане във Велинград само до 14 май. Желаещите да научат повече за историята на руското православие трябва да побързат, за да я разгледат.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България