Велинград - online - Общината разчупи сценария за 9 май 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината разчупи сценария за 9 май
Публикувано 2009-05-11 22:25:42 от Темпо

Тази година община Велинград значително разчупи познатия от дълго време сценарий и отбеляза 9 май като двоен празник - ден на победата над фашизма и ден на Европа.
С официална церемония пред сградата на общината бяха издигнати знамената на България и на Европейския съюз. Това стана без духовия оркестър, който същия ден бе поканен да свири в Каварна.

Пред паметника в Лъджене отново се събраха ветерани от войните, политици, общественици, граждани. В словото си заместник-кметът Валентина Цветанова подчерта, че всеки родолюбив българин пази деня на победата в сърцето си и че победата във Втората световна война е била победа на справедливостта над несправедливостта. Българската армия също воюва героично за разгрома на фашизма, за свободна и обединена Европа, каза г-жа Цветанова.
Наримам Болутова, ученичка от СОУ “Св. св. Кирил и Методий”, разказа за първата стъпка за обединяването на Европа, направена от Робер Шуман - неговата декларация, която призовава довчерашните врагове във войната Франция и Германия да обединят усилията си в производството на въглища и стомана. Така от руините на Втората световна война започва идеята за Европа като една общност. Думите на председателката на местното сдружение “Славяни” Тамара Лилова бяха поклон пред ветераните от войната с побелели коси и пред руския народ, отвоювал свободата с цената на огромни жертви.
В знак на признателност към паметта на знайните и незнайни герои от Втората световна война венци и цветя пред паметника поднесоха началникът на кабинета на министър-председателя Веладин Битолски, депутатът Фидел Беев, Общинска администрация и Общински съвет - Велинград, партиите БСП и ГЕРБ, Съюзът на ветераните от войните, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, сдружение “Славяни” и много граждани. Венци и цветя бяха положени и пред паметника на Съпротивата.
На тържеството за 9 май присъстваха Нина и Денис Никонови - руски фотографи, чиято авторска фотоизложба “Златният пръстен на Русия” същия ден бе открита в Художествената галерия .
Вечерта на 9 май в залата на читалище “Отец Паисий” сдружение “Славяни” организира концерт по случай Деня на победата. Руските песни от войната, стиховете и споменът за най-големите битки и победи накара всички в залата да почувстват защо 9 май е “празник със сълзи в очите”. С огромна любов към Родината жените от сдружението припомниха уроците на Великата отечествена война, героизма на руските воини по бойните полета в цяла Европа, лишенията и стоицизма на хората от тила. Да забравим означава да предадем паметта на загиналите, нищо не може да изтрие истината от сърцата ни, казаха участничките в концерта. На финала като пожелание и завет прозвуча песента “Пусть всегда будет солнце”, която изправи приссътващите на крака и те дълго аплодираха сърцатите дами от “Славяни”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай