Велинград - online - За 2 години крак на евродепутат не стъпи във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

За 2 години крак на евродепутат не стъпи във Велинград
Публикувано 2009-05-11 22:27:22 от Темпо

След по-малко от месец, на 7 юни, ще гласуваме за български депутати в Европейския парламент (ЕП). Заедно с европейците в 27 държави ще избираме 781 членове на ЕП с 5-годишен мандат, между които 17 от България.

Избирателите в община Велинград ще упражнят правото си на глас в 53 избирателни секции. След консултации между политическите сили бяха определени членовете на секционните избирателни комисии. Общинска избирателна комисия за тези избори няма да има, данните ще се обобщават от Районната избирателна комисия в Пазарджик. Като част от подготовката за вота избирателните списъците вече са поставени на определените за целта места. Със своя заповед кметът определи местата, които политическите партии и коалиции могат да използват за поставяне на предизборни агитационн материали.
Предизборната кампания ще стартира в края на тази седмица и по новия закон ще трае 21 дни. Преди да чуем новите обещания на кандидатите за европейски депутати, нека си припомним какво се случи на първите избори за Европейски парламент във Велинград преди 2 години.
Може би защото гласувахме за първи път за ЕП, тогава партиите положиха големи усилия в предизборната кампания. Под една или друга форма във Велинград агитираха Ахмед Доган, който лично дойде да представи кандидатите на ДПС; Бойко Борисов, който в навечерието на изборите заедно с Цветан Цветанов откри нов офис на ГЕРБ; БСП заложи на тежката артилерия, организирайки среща с евродепутати от левицата; за СДС на среща с велинградчани агитира настоящият лидер на сините Мартин Димитров. В първите избори сред кандидатите за европейски депутати имаше само един наш представител - кметът на Кръстава Мустафа Еюпов от ЗНС.
Въпреки това на 20 май 2007 г. жителите на община Велинград поставиха своеобразен рекорд по ниска избирателна активност: гласуваха само 10 186 от общо 35 703 имащи право на глас. Особено пасивни бяха велинградчани - в града вота си подадоха само 5775, докато в останалите селища от общината това сториха 4619 души. Ниската избирателна активност е характерна за изборите за ЕП в целия Европейски съюз, България също не прави изключение.
Първите избори за ЕП в община Велинград спечели ДПС с 4600 гласа. Втора политическа сила стана БСП с 1760 гласа. На трето място с 1420 гласа се класира Атака. ГЕРБ остана на четвърта позиция с 1329 гласа. За НДСВ гласуваха 550, за СДС - 360, за ДСБ - 280 човека, за останалите партии цифрите бяха още по-ниски.
Какво се промени, след като изпратихме евродепутати в Страсбург и Брюксел? За двете години от изборите през 2007 досега крак на евродепутат не стъпи във Велинград. Изключение прави Филиз Хюсменова, която посети Сърница и организира училищен конкурс. Евродепутатът от БСП Атанас Папаризов се срещна, но само с партийния актив във Велинград, за да отчете работата си непосредствено преди новите номинации за кандидати.
В ЕС много се говори за силата и значимостта на регионите, за нуждата от постоянни преки контакти с избирателите. Една от задачите на евродепутатите е да организират приемни и срещи с граждани, да правят информационни кампании, да “превеждат” политиките и решенията на ЕС пред различни социални групи и браншове. За съжаление нищо от това не се случи във Велинград, който явно е прекалено малък за големите мисии на нашите евродепутати.
Твърде възможно е голямата дистанция между ЕП и малки общини като нашата, която досегашните български евродепутати не скъсиха, да се отрази върху резултатите на предстоящите избори. Освен ако в хода на предизборната кампания партиите и коалициите не успеят максимално да мотивират своите членове и симпатизанти. Дали и как това ще се случи предстои да видим до 7 юни 2009 г. Елена Баева

Резултати от изборите за Европейски парламент на 20 май 2007 г. в община Велинград
ДПС 4600
БСП 1760
АТАКА 1420
ГЕРБ 1329
НДСВ 550
СДС 360
ДСБ 280

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай