Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.05.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.05.09
Публикувано 2009-05-11 22:37:09 от Темпо

АБИТУРЕНТИ С балони, клаксони, свирки, отброяване от 1 до 12 и нощни серенади за учителите абитуриентите от випуск 2009 на ПГИТ “Ал. Константинов” обявиха, че май е техният месец. Дойде времето за раздялата с училището, учителите и съучениците. Но преди това - успех на всички дванадесетокласници от Велинград на матурите, които започват тази неделя!


СЕСИЯ Общински съвет - Велинград проведе сесия на 11 май. Какво решиха съветниците по близо 40-те точки в дневния ред - четете в следващия брой.

ЛИДЕР Велинградчанинът Станислав Цанов се класира на трето място в телевизионната продукция на БНТ “Големият избор” за млади политически лидери. Състезаваха се 12 младежи, като Станислав Цанов влезе във финалната четворка.

ОТВОД Инж. Рени Тренова съобщи за в. “Темпо”, че си прави отвод като заместник-председател на СДС - Велинград. Тя бе избрана на поста на събрание на сините на 23 април.

ПАНДЕМИЯ Областната епизоотична комисия с председател зам.-областния управител Юмер Хамза проведе извънредно заседание на 8 май. Съгласуван е пандемичен план за област Пазарджик във връзка с разпространението на вируса Н1N1. С участието на ръководителите на всички здравни институции на областно ниво са набелязани мерки за борба с вируса, който стана популярен като “свински грип”. Няма никаква забрани за търговия и консумация на свинско месо, тъй като е доказано, че опасният вирус не се разпространява чрез него.

НАГРАДА Организаторите на Петия национален конкурс “Пенчо Славейков” обявиха наградените участници. Един от тях е нашият съгражданин Ангел Горанов. За него това е десета награда, присъдена от национални конкурси.

РУСЕ От 14 до 16 май Русе ще бъде домакин на туристическото изложение “Уикенд туризъм” и на Втория фестивал на туристическите забавления и анимации. За участие в двете прояви от Велинград заминават майсторката на писани яйца Даниела Цопанова и представители на Агенцията за регионално развитие, които ще представят града ни като СПА столица на Балканите.

ОХЛЮВИ От 10 май до 30 юни на териториите на общините Велинград и Ракитово ще работят пунктове за изкупуване на охлюви. Според Закона за биологичното разнообразие големината на охлювите трябва да е най-малко 38 мм в диаметър, а пунктовете са задължение да отговарят на специални изисквания. При неспазване на законовия регламент глобите варират от 100 до 5000 лева.

Уточнение: Честването на 85 години от рождението на ген. Атанас Семерджиев и откриването на изложбата с негови дарения в Художествената галерия ще бъде от 17.30 часа на 14 май в Къщата на Цвета.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай