Велинград - online - Последно: Тържеството за СПА-столица на Балканите на 7 юли 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Последно: Тържеството за СПА-столица на Балканите на 7 юли
Публикувано 2009-05-19 18:07:36 от Темпо

На 7 юли, вторник, Велинград официално ще бъде обявен за СПА-столица на Балканите. Датата бе променяна няколко пъти заради парламентарните избори, които вече са насрочени за 5 юли 2009 г.
Инициативният комитет за празника заседава на 14 май с участието на кмета Иван Лебанов и зам.-кметът Ангел Даскалов. Основната причина за избора на делничния ден 7 юли е, че за тази дата са потвърдили възможността си да присъстват много от официалните гости от чужбина, включително президентът на Световната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.
По предложение на председателя на местното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите Златко Златанов в средата на юни ще се проведе конкурс за избор на “Мис СПА Велинград”. Възлагат се надежди по време на конкурса да бъдат събрани и средства за тържествата на 7 юли, за които е открита и дарителска сметка. Управителят на фирма “Еко-Титан” е обещал, че за празника 7 юли входът на Велинград ще бъде основно изчистен, измит и зацветен. Инициативният комитет настоява и за въвеждане на ред по отношение на рекламите на входа на града.
От своя страна общината вече започна асфалтиране на дупките по основни артерии като бул. “Съединение” и по маршрута от входа на Велинград през Пазара, светофарите на “Ал. Стамболийски” и изходът към Юндола. Преди седмица за радост на шофьорите бе асфалтирана и критичната дупка на бул. “Съединение” в близост до ПГИТ “Ал. константинов”. След като приключи почистването на шахтите, ще започне и миене на улиците. Това вече стана на ул. “Николай Хрелков”, където всички шахти бяха почистени и улицата цялостно измита. След измиването на улиците ще се направи нова хоризонтална маркировка, каза кметът Иван Лебанов.
Като част от подготовката за летния сезон и за 7 юли миналата седмица бяха пуснати фонтаните на площад “Н. Гяуров”, които вече са отремонтирани.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води