Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 19.05.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 19.05.09
Публикувано 2009-05-19 18:13:20 от Темпо

ВКТВ Приети бяха счетоводният отчет и баланс на общинската фирма “ВКТВ”, която приключва 2008 г. с балансова печалба от 16 000 лева и увеличаване на приходите с 57 000 лева в сравнение с 2007 г. Управителят на “ВКТВ” инж. Ибрахим Бухов каза, че събираемостта е увеличана драстично. Венко Бозев препоръча с помощта на общината “ВКТВ” да започне да закупува техника, за да си подсигури работата след като през 2011 г. приключи договорът за съвместна дейност с “Евроводкомерс”. Тома Пачалов и зам.-кметът Валя Цветанова настояха фирмата да си свърши работата по изготвяне на схема и получаване на средства за пренос на топла минерална вода. Досегашният одитор Димитър Татаров бе утвърден и за финансовата 2009 г.


СТРОЙКОМ Съветниците решиха общината да не получава 25% дивиденти от “Стройком” за 2008 г. Средствата ще останат във фирмата, за да се поемат разходите по охраната на общинската собственост в разсадника и оранжериите. В остър спор за чистота на града влязоха зам.-председателят на ОбС Ал. Гагов, който критикува “Еко Титан” и настоя “Стройком” да се запази и кметът Ив. Лебанов, според когото засега “Еко Титан” върши работата си по-добре от “Стройком”.

ПАРИ 15 000 лева бяха гласувани за ремонтни дейност на помещенията и двора на защитеното жилище за възрастни хора, което общината ще открие в началото на юни. Парите ще са от преизпълнение на собствените приходи. От същото перо бяха гласувани 3000 лева за климатик на Клуба на инвалидит, 1000 лева за подпомагане на Диана Ксотова и 2000 лева за пострадалия при пожар дом на Димитър Кьосов. съветниците гласуваха 4000 лева за съфинансиране на проект “По-добра среда за нашите деца”.

ПЛАЖ Общинският съвет отпусна 23 000 лева за ремонт и пускане в експлоатация на Централния минерален плаж. След спорове по какъв параграф да се отпуснат парите, бе решено да бъдат осигурени от собствени приходи в общинския бюджет.

ПЛУВЕЦ 17 съветници подкрепиха предложение да бъдат отпуснати 5000 лева за подготовката на плувеца Мартин Бацановза европейско първенство и световен шампионат по плуване в Рим. Кметът Иван Лебанов неколкократно подчерта, че подготовката и участието на европейски и световни първенства се поема от Българската федерация по плуване и предложи сумата да отиде за ремонт на басейна с олимпийски размери на Централния плаж. След като мнозинството съветници отпусна 5000 лева за М. Бацанов, кметът обяви, че решението ще остане неизпълнено и ще има лавина от молби от останалите спортни клубове в общината.

ТАКСИТА По настояване на таксиметрови фирми от Велинград и след спорове съветниците измениха старо решение от ноември 2000 г. Превозвачите настояват общината да не издава разрешителни за таксиметрова дейност на фирми от други общини, които да превозват само до Велинград, но не и в рамките на града. Съветниците подкрепиха искането с мотив да защитят местния бизнес в условията на криза.

ДЕЙМОС След дълги отлагания ракитовската фирма “Деймос” получи безвъзмездно право на преминаване със срока на лицензията си за полагане на оптичен кабел по бул. “Хан Аспарух” до ул. “Партиарх Евтимий”. Ако съветниците не бяха отлагали толкова и бяха гласували до февруари, общината щеше да получи 7500 лева като такса, но сега вече по закон преминаването е безвъзмездно. По настояване на кмета Иван Лебанов собственикът на “Деймос” г-н Захариев пое ангажимент да дари сумата от 7500 лева за ремонт на Централния плаж.

БАСКЕТБОЛ Баскетболен клуб “Чепинец” получи право да ползва физкултурния салон на СОУ “В. Левски”. Ще бъде определен символичен наем за възмездното ползване, който ще постъпва в хазната на училището.

ЗВЪНЧЕ Музикалната школа “Звънче” ще бъде позпомогната с 3000 лева от общината за пътуване до Берлин. На 1 юни “звънчетата” са поканени там да изнесат концерт за Деня на детето в Българския културен институт.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води