Велинград - online - Болницата получи общински имот 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Болницата получи общински имот
Публикувано 2009-05-19 18:16:05 от Темпо

Общинската болница “МБАЛ-Велинград” се сдоби с нов недвижим имот. С решение на Общинския съвет на 11 май в дружеството “МБАЛ-Велинград” бе апортиран имот от 2744 кв.м. ведно с построената в него четириетажна сграда със застроена площ от 518 км.м. Става въпрос за парцела и сградата на бившето работническо общежитие, която през годините влиза в най-различни приватизационни и тръжни процедури, но в крайна сметка и досега стои абсолютно неизползвано.

Председателят на комисията по общинска собственост д-р Жеко Чешмеджиев бе вносител на предложението. Той го мотивира с две причини: първо, общинската болница има недостиг на помещения и второ, препоръка от Здравната каса общинските болници да разкрият легла за долекуване на тежкоболни пациенти. Сградата ще позволи на общинската болница да разкрие самостоятелно ДКЦ (Диагностично-консултативен център), което ще донесе допълнителни приходи, каза още д-р Чешмеджиев.
Управителят на болницата д-р Ташев също подчерта, че те нямат затворен цикъл на работа (за разлика от конкурентната “Здраве”, която разполага със собствено ДКЦ - бел.авт.). Най-бързо такъв затворен цикъл може да се осигури чрез откриването на ДКЦ в два от етажите на бившето общежитие. Другите два етажа ще се ползват, за да се изпълни изискването на касата до края на 2009 г. общината да разкрие 40 легла за долекуване. Д-р Ташев се ангажира, че новата сграда ще се използва само за медицински цели и благодари на общината, че досега винаги е подкрепяла болницата.
Венко Бозев, който е председател на комисията по образование и здравеопазване, каза, че апортирането на сградата ще даде икономическа стабилност на общинската болница и припомни, че има решение на Общинския съвет за теглене на кредит. Съветникът Златко Златанов зададе логичния въпрос от къде общинската болница ще намери пари за превръщането на бившето общежитие в ДКЦ. Д-р Ташев отговори, че има няколко варианта това да стане, но не ги посочи. Според него разкриването на ДКЦ не изисква скъпа техника и апаратура. Мустафа Джамбаз препоръча да се мисли и за наложителния ремонт на Вътрешно отделение в болницата.
С пълно единодушие съветниците дадоха съгласие за апортиране на общинския имот като непарична вноска на общината в капитала на “МБАЛ-Велинград”. Засега увеличение на капитала не е гласувано.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води