Велинград - online - Един танц и една цел - рекорд на Гинес 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Един танц и една цел - рекорд на Гинес
Публикувано 2009-05-19 18:20:59 от Темпо

В 60 града в 8 европейски държави на 15 май 2009 г. ученици танцуваха кадрил, за да поставят поредния рекорд на Гинес. Велинград не само се включи в международния проект “Матура парада”, а събитието се превърна в страхотен купон, от който всички си тръгнаха колкото възторжени, толкова и... мокри.

В 13 часа на централния площад “Н. Гяуров” в ритъма на “Фладермаус” на Йохан Щраус 92-ма ученици от СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” и СОУ “Васил Левски” изпълниха стъпките и фигурите на кадрила. След дни обучение под вещото ръководство на Любомира Петакова от КСТ “Импулс” младежите показаха, че освен в дискотека успешно ще се справят с танците и в бална зала. Усещането за всички бе неповторимо и въодушевяващо, защото знаеха, че заедно с тях в същия момент танцуват кадрил около 30 000 абитуриенти и че техният танц е истински символ на обединена Европа. Вълнението се предаде и на публиката, която въпреки жегата изпълни площада.
Участниците бяха поздравени с писма от председателката на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева и от министъра на образованието Даниел Вълчев. На площада дойдоха да ги подкрепят и поздравят директорите на двете училища Пламен Алеков и Емил Моллов, директор “Образование, култура и вероизповедания” в общината Недялка Стефанова и лично кметът Иван Лебанов. Кметът също пробва заедно с Л. Петакова стъпките на кадрила, а колоритният водещ Кирил Аспарухов го засипа с въпроси за неговия ученически и абитуриенски живот.
Главен координатор на проявата не само във Велинград, а и в останалите три български града с присъщата му енергия и перфекционизъм беше председателят на КСТ “Импулс” Петър Милчев. В организацията се включиха Община Велинград, ОНЧ “Отец Паисий”, Духов оркестър с мажоретен състав “Д. Мечев”, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Обединените усилия дадоха отличен резултат!
За невероятното настроение дял имаше и “най-добрият танцьор сред певците и най-добрият певец сред танцьорите” Орлин Павлов заедно с група “Каффе”. След “Денсинг стар” за него стъпките на кадрила се оказаха лесна работа и той премина към танцов урок в стил Мадона. Купонът пред сцената включваше задължително разхлаждане във фонтана, който бе ремонтиран съвсем навреме и бе пуснат ден по-рано. Точно това превърна кадрила във Велинград в незабравимо преживяване и шоу.
Всичко бе заснето от високо (от вишката на “Еко-Титан”) и записът ще отиде в Лондон. Там комисия ще гледа всички записи от градовете, в които младежите са танцували кадрил. В очакване на крайното решение има ли нов рекорд на Гинес велинградчани можем да сме повече от доволни, че станахме част от инициативата, която е чудесна и за младите хора тук, и за курорта.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води