Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.05.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.05.09
Публикувано 2009-05-19 18:26:34 от Темпо

НАГРАДА Велинградската майсторка на писани яйца Даниела Цопанова получи специалната награда на Петото туристическо изложение “Уикенд туризъм 2009” и Втория фестивал на туристическите забавления и анимации в Русе. От 14 до 16 май крайдунавският град събра над 100 участници, които показаха своите идеи и продукти, свързани с туристически атракции. Още с първото си участие уникалната техника за писане на яйца с восък от Чепинско спечели огромен интерес и много почитатели. Наградата и плакета, с който домакините наградиха Д. Цопанова, са за съхранение и популяризиране на традиционното изкуство и култура. Тя получи и покана за гостуване в румънския град Калараш, където също работят майсторки на писани яйца. На туристическия форум в Русе Агенцията за регионално развитие презентира Велинград като СПА-столица на Балканите.


СГРАДА С решение 325 от 11 май 2009 г. Министерският съвет прехвърли безвъзмездно на община Велинград правото на собственост върху сградата на бившата общинска управа на село Чепино Баня. Досега двуетажната сграда с площ 151 кв.м. в центъра на Чепино беше частна държавна собственост. Занапред собственик ще е община Велинград, която подготви искането до МС и нужните документи.

БЕЕВ След 4 години и 12 отлагания на 12 май Софийски градски съд отново отложи делото срещу депутата Фидел Беев по обвинението, че като кмет на община Велинград през 2004 г. е доставял горива на общински обекти от своята фирма СД “Братя Бееви”. Причина за отлагането пак е болничен лист, този път депутатът е с диагноза дископатия. Междувременно РДНСК - Пазарджик направи проверка и издаде 3 констативни акта за премахване на въздушно кабелната мрежа за разпространение на телевизионни и радио сигнали на СД “Братя Бееви” в трите квартала на Велинград. Актовете, които са основание за започване на административно производство по ЗУТ, подлежат на обжалване.

ОБУЧЕНИЕ Асоциацията на родопските общини проведе в хотел “Аура” във Велинград на 14 и 15 май обучение на общински служители на тема “Икономически ефективни модели за управление на общински ресурси”. Обучението се финансира от Американската агенция за международно развитие и Балканския тръст за демокрация и бе открито от кмета на община Велинград Иван Лебанов.

КОНЦЕРТ На 15 май в читалище “Отец Паисий” се състоя камерен концерт на възпитаници на музикалните школи. Участваха флейтистите Т. ганчев, Д. Бъндева и М. Шулева с преподавател А. Василев, обоистите Цв. Кюлюмова и Д. Данаилов, саксофонистите Ив. Йонкова, Л. Радева, Н. Германов, К. Гушевилов и А. Василев с преподавател Коцо Василев. Съпроводът на пиано бе на Стоянка Енчева.

ОБИДИ 150 лева глоба и едно денонощие в ареста е наказанието за 30-годишния Х. Б. от Ракитово. Вечерта на 14 май той е преминал няколко пъти по околовръсното шосе на Ракитово, където полицейски автопатрул е извършвал проверки. Преминавайки с висока скорост и превъртане на гумите на БМВ-то си мъжът е отправил обиди, псувни и неприлични жестове към полицаите и присъстващите граждани.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай