Велинград - online - Хубава професия, но трудна 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Хубава професия, но трудна
Публикувано 2009-05-25 22:46:38 от Темпо

Ако чуете, че директорите на ОУ “Хр. Ботев” - Ракитово вече се казват Петър Манолов и Катя Мутанова, а целият учителски състав е подменен, не се очудвайте. 13 май бе ден на ученическото самоуправление, който предизвика “очакване на неочакваното” у младите кандидати за учители.

Още преди часовете те бяха пред учителската стая с дневниците и влязоха в час, но не за да седнат на чина, а за да преподават. Новите директори приемаха електронната поща и подготвиха заповед за неучебните 18 и 19 май. Зам.-директорката Ангелина Гяурова и секретарката Мария Азова решаваха сложен казус - отсъствията на младите певици от репетиция при г-н Янев.
След края на пъривя час мненията варираха от “Много добре мина” до “Никога няма да стана учител”. Надка Рачева каза, че се е чувствала на Еверест и че й харесва да е г-жа Петкова - учителката по биология, която също бе доволна от дулбьорката си. Юлия Бърнева, която заместваше г-жа Кехайова, учител по история и география, сподели, че професията е много отговорна и се колебае дали да я избере. Другият млад историк Асен Свирачев бе категоричен: “Искам да стана учител”. След като провери контролните по математика на четири класа, Вера Бекташева сподели, че никога няма и да си помисли да стане учител и попита учителя си г-н Лулин как издържа на това напрежение. Заместничката по френски език бе одобрена от третокласници и четвъртокласници, които на следващата сутрин питаха “Пак ли каката (Горица Мутанова) ще ни учи?), а г-жа Павлова бе изненадана от сполучливата имитация на специфични изрази и жестове от страна на дубльорката си. За очудване на г-жа Янева по руски език иначе немирната Славка Бекташева се изяви като сериозен учител и се чувстваше “адски уморена” в края на работния ден. Както и Елена Костова, която бе “химичката” и Мариана Татова - “художничката”. Единственият кандидат за детската учителка в ПГ-то изненадващо беше момче: Миладин Бекташев си припомни хубавите дни с г-жа Банцова и много професионално се грижи за малчуганите.
В края на деня на самоуправлението учителите подариха на заместниците си малки подаръци с пожелания за здраве и успехи. Според директорката Мария Казанджиева това бе една успешна стъпка по пътя на ориентирането на децата роми към образованието и социалната реализация.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води