Велинград - online - Музика, която събужда душата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Музика, която събужда душата
Публикувано 2009-05-25 22:50:15 от Темпо

Траяна Белухова е родена в Пазарджик, женена е във Велинград и работи като учител по музика в СОУ “Св Климент Охридски” в Ракитово. Тя е диригентката на пазарджишкия Мандолинен оркестър “Маестро Георги Атанасов”, който на 19 май отпразнува 30 години, а на 21 май откри осмото издание на Балканския фестивал на класическата китара във Велинград.

Всяка седмица пътуване за репетиция в Пазарджик - това е част от ежедневието на г-жа Белухова и на нейното семейство, защото дъщеричката й също вече свири в оркестъра. Връзката на Траяна Белухова с мандолинния оркестър започва като акордеонист преди години, когато получава покана от диригента Елена Генова. На диригентския пулт застава за първи път през 2002 г., когато г-жа Генова боледува, а след това и на турнето на оркестъра във Франция. През 2007 г. в Пазарджик, където мандолината е популярен инструмент още от 1902 г., се провежда първият фестивал на мандолинните оркестри в България. “Съгласих се да дирижирам само за фестивала, но ми се събуди душата и започнах работа като диригент”, казва днес Траяна Белухова.
2009 е особено силна за оркестър “Маестро Георги Атанасов”, който се състои от любители самодейци от всички възрасти и за обща радост има нови и талантливи попълнения. За всички тях огромно преживяване и удовлетворение и било съвместното свирене с талантливия китарист Миле Каровски от Македония, който по оценката на г-жа Белухова е накарал оркестъра да надскочи себе си.
Мандолинният оркестър на Пазарджик има още една “велинградска връзка” - нашата млада надежда в пеенето Вили Бъсина, която показа какво може под съпровод на мандолини и на откриването на Балканския фестивал на класическата китара.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола