Велинград - online - Преповториха разпределението на СИК 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Преповториха разпределението на СИК
Публикувано 2009-05-25 23:07:29 от Темпо


На 19 май парламентарните политически сили от Велинград се събраха на преговори за състава на секционните избирателни комисии (СИК) за изборите за Народно събрание на 5 юли. Преговорите започнаха нетрадиционно - със стихотворението “Младежи със измачкан дух” на Анна Маргова, което председателката на СДС Таня Гончева прочете на колегите си политици като илюстрация на реалността в България в навечерието на изборите.
От страна на Общинска администрация преговорите води Стоянка Кърпачева, а като представители на партиите и коалициите в преговорите участваха с пълномощни от ръководствата: Тома Пачалов - БСП, Али Мареков - ДПС, Гено Пеев - НДСВ, Борислав Чинков - Атака, Таня Гончева - СДС, Капка Вачева - ДСБ, Георги Марков - коалиция Напред, Маргарита Теодосиева - РЗС. Представителят на ГЕРБ Йордан Аршинков отсъстваше, но от името на партията бе представено писмено становище разпределението на местата в СИК за парламентарните избори да се запази като за евроизборите.
Същата бе позицията и на останалите политически сили, така че споразумението им за евровота бе преповторено. Броят на членовете на СИК за изборите за Народно събрание ще бъде 9 човека за секциите с над 300 избиратели и по 7 човека за по-малките секции. От общо 451 членове в 53-те секции Коалиция за България получава общо 162 места, ДПС - 90, НДСВ - 73, Атака - 36, всички останали (СДС, ДСБ, ГЕРБ, Напред и РЗС) по 18.
Разпределени бяха и ръководните постове в СИК (председател, зам.-председател, секретар): по 19 за КБ, по 11 за ДПС, по 8 за НДСВ, по 4 за Атака и по 2 за останалите.
Обсъдено бе решението на Районната избирателна комисия (РИК) в Пазарджик, която е направила промени в състава на 7 секции в община Веллинград, като зам.-председателите на БСП са сменени с представители на ДПС и НДСВ. Според РИК не трябва председателят и зам.-председателят в СИК да са от една и съща политическа сила. Лидерът на БСП Т. Пачалов обаче цитира закона, според който това изискване важи за председателя и секретаря. Той подчерта, че решението на РИК ощетява БСП. Г-жа Кърпачева обясни, че законовият вариант е БСП да обжалва решението в 3-дневен срок пред ЦИК.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България