Велинград - online - Започва кърпенето на дупки по пътищата в областта 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Започва кърпенето на дупки по пътищата в областта
Публикувано 2009-05-25 23:10:48 от Темпо

Директорът на Областно пътно управление (ОПУ) инж. Иван Дишков съобщи на пресконференция, че този месец в Пазарджишка област започват ремонти по републиканските пътища за 437 000 лв.
Започна изкърпване на пътната настилка на път III-843 – Велинград-Сърница в участъка от километър 21 до километър 45. Ще бъде извършено изкърпване на дупките и деформациите по настилката.
Ремонтът е на стойност 100 000 лв и е по договор за текущ ремонт и поддръжка с фирма “КОС-Алфа Пътища” АД. Изкърпването трябва да приключи в едномесечен срок. Пътят Велинград-Сърница бе разрушен по време на августовските наводнения през 2005 г., като до момента във възстановяването му са вложени 16 087 000 лв. Изграден е нов мост в района на село Грашево, оширение на два моста и водопровод. Бюджетът за цялостното възстановяване на пътя е 24 400 000 лв. Предстои и ремонт на пътя II-84-Велинград-Юндола до границата с Благоевградска област. Ще се изкърпват дупки от 40 до 61.5 км, като общата дължина на ремонтирания участък е 21,5 км. Ремонтът е на стойност 200 000 лв. и ще приключи в едномесечен срок. Фирмата изпълнител отново е “КОС-Алфа Пътища” АД. Третият пътен участък в Пазарджишка област, където започват текущи ремонти е пътя II-37 Пещера-Доспат. 60 000 лв ще бъдат вложени за изкърпване на пътното платно от 148 км. до 200.6 км, като ще бъдат ремонтирани 52 км. В този участък ремонтните дейности вече са започнали, като фирмата изпълнител е “Екоподдържане пътища-Пещера”.
По време на ремонтните работи няма да има затворени участъци в Пазарджишка област, заяви инж. Иван Дишков.Този месец предстоят още подмяна на пътни табели и знаци, както и изкърпване на отделни участъци на отделни участъци за 77 000 лв.
Г-н Дишков коментира още състоянието на рекламните съоръжения по републиканската пътна мрежа на територията на региона. От ноември 2008 г. до момента експерти на ОПУ са проверили 477 рекламни съоръжения и табели по републиканската пътна мрежа в региона. Демонтирани като незаконни са 45 табели с рекламна и нерекламна цел. Най-много незаконни табели и знаци са установени на пътя Превала-Цигов чарк, автомагистрала Тракия и път I-8 –София-Пловдив.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай