Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.05.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.05.09
Публикувано 2009-05-25 23:21:59 от Темпо

24 МАЙ Точно в 11 часа на 24 май централният площад на Велинград бе огласен от любимия български химн “Върви, народе възродени”. Духовият оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” и Градският хор “Николай Гяуров” заредиха площада с настроение за деня на българската просвета и култура. Днес изправяме ръст с гордост и самочувствие пред богатото си историческо наследство, каза кметът Иван Лебанов в поздрава си към велинградчани и гостите на града.
В празничната програма взеха участие певците от музикална школа “Звънче”, танцьори от КСТ “Импулс”, ученическият хор на СОУ “Васил Левски”, вокална група “Караоке” и фолклорният ансамбъл “Чепинче”.ПРИЕМ Кметът Иван Лебанов и съпругата му Росица получиха покана за приема по случай 24 май в НДК в столицата. Поканата към тях бе от домакините - президента Георги Първанов и съпругата му Зорка.

ОТЛИЧИЕ Г-жа Миланка Велева, преподавател по география в СОУ “Васил Левски” Велинград, бе удостоена по случай 24 май от министъра на образованието Даниел Вълчев с почетното отличие “Неофит Рилски” за дългогодишната си работа и принос като учител. Още за наградените учители и директори - на стр. 4.

КИНО Велинград отново остава без кино. Причината е липсата на достатъчно зрители и фактът, че киносалонът в читалището в Лъджене формира само 30% от необходимия оборот.

СМЕТИЩА Проверка на РИОСВ - Пазарджик е открила 14 нерегламентирани сметища на територията на община Велинград с битови и строителни отпадъци и опаковки. Инспекцията е издала предписание в срок от 1 месец общината да ги почисти.

ФОЛКЛОР Мъжката фолклорна група към читалище “Васил Левски” Велинград участва във фестивала за автентичен фолклор “Между три планини”. Той се провежда за шеста поредна година с център Банско.

ТЕАТЪР ОДЗ На 21 май децата от “Слънчице” показаха своята театрална постановка “Приказно вълшебство”. Те играха пред пълен салон в читалище “Отец Паисий” и заслужиха аплодисментите на родители и близки.

МЪЛНИЯ 5 тона сено и 1 тон фураж изгоряха в двора на къща в Бозево. Причината за пожара е мълния, общината ще подпомогне пострадалото семейство със строителен материал.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай