Велинград - online - Велинградчани се жалват за скъпия ток и затворените бани 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинградчани се жалват за скъпия ток и затворените бани
Публикувано 2009-05-25 23:24:34 от Темпо

Седмица след като в. “Темпо” писа, че за две години крак на евродепутат не стъпи във Велинград, тук дойде еврокомисар Меглена Кунева - единствената българка, спечелила двете класации на ЕС за комисар и европеец на годината. Г-жа Кунева посети Велинград като водач на листата на НДСВ за изборите за Европейски парламент (ЕП). Пред залага на художествената галерия тя бе посрещната с букет цветя първо от кмета на общината Иван Лебанов, който отчете значимостта на първата във Велинград визита на еврокомисар.

Най-важната ми задача е да се срещам с вас и да отговарям на вашите въпроси, каза М. Кунева. Въпросите на велинградчани бяха много. Атанас Водев определи като драма факта, че община Велинград в момента има договорирани проекти пред ЕС за 27 милиона, но всички те са замразени след първия транш и ако не се пренастрои механизмът, усилията ще са обречени. В отговор г-жа Кунева каза, че ние сме чудесни започвачи и лоши довършвачи. ЕС е като добре павиран път, по който едни пристъпват, други крачат уверено, а трети тичат. Ние имаме да наваксваме много и затова трябва да тичаме, имаме гениални проекти, но не ги изпълняваме. А ЕС съди не по плановете, а по резултатите.
Особено остро присъстващите поставиха въпроса за болезнено високите за българите сметки за ел. ток. Люцкан Далакчиев, зам.-председател на ДКЕВР, заяви, че комисията се е самосезирала и ще промени общите условия по договорите на трите енергоразпределителни дружества. От 1 юли т.г. според него операторите няма да имат право да спират ел. енергия. Потребителите ще имат възможност да изискват проверка на смектите си за ток без преди това да заплащат сметката, която е под въпрос. При доказване на вина за грешно издадена фактура, операторите ще дължат обезщетение на потребителите. Следващите 5 г. девизът на ЕС ще е “Да енергезираме Европа”, допълни М. Кунева. Тя се съгласи с хората, че не е добра сделка да плащаме за мрежа толкова, колкото и за самото потребление на ток. Като еврокомисар задачата пред нея ще бъде да въведе единна сметка за ток за целия ЕС, за да знае потребителят точно какво плаща и да може да сравнява с другите държави. Ние, потребителите, правим 56% от оборота в ЕС и затова нашият глас трябва да се чува, подчерта г-жа Кунева.
Основна причина за неблагополучията в България са беззаконията на ниво общини, каза председателката на инициативния комитет “Да поработим за Велинград” София Ключкова. Тя връчи на еврокомисар М. Кунева жалби от името на десектите подписали ги велинградчани за затварянето на Кална баня, за разсипването на ключови туристически обекти и за закононарушения на местния Общински съвет.
След срещата Меглена Кунева се разходи в центъра на Велинград и разговаря с минувачите. По-късно тя разговаря и с представители на местния туристически бранш.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води