Велинград - online - Лаборатория в Пневмоболницата с нова апаратура за изследвания 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

Лаборатория в Пневмоболницата с нова апаратура за изследвания
Публикувано 2009-06-01 19:28:34 от Темпо

Клиничната лаборатория на Пневмоболница “Св. Петка Българска” вече разполага с най-нова европейска апаратура за изследвания. Завеждащ лабораторията е д-р Ирена Маждракова, която е работила в белодробен диспансер и в Окръжна болница “Света Анна” в София. Тя е една от 20-те лекари в България, притежаваща европейска диплома по хомеопатична терапия. Завършила е магистратура по терапия на лица с увреждания и й предстои работа по програмата Асма Йога.

- Д-р Маждракова, вашата оценка за новата апаратура на клиничната лаборатория на Пневмоболницата и с какво ще сте в помощ на пациентите?
- Оборудваната с новата апаратура лаборатория ще даде възможност за подобряване нивото на диагностицирането на заболявания като белодробен тромболизъм, захарна болест, възпалителни заболявания и точна оценка за риска и необходимата профилактика на различните органи и системи в човешкия организъм. Така работеща, лабораторията гарантира на гражданите високо професионално и технично ниво. Клиничната лаборатория участва във външен качествен контрол, гарантиращ достоверността на изследванията.
- Какви са новите изследвания, които могат да се направят при вас?
- Ще спомена кръвно-газовия анализатор, който оценява обмяната на кислорода или въглеродния диоксид между атмосферата и кръвта в белите дробове. Това ще рече всички състояния, при които се наблюдава задух, цианоза - посиняване на устните и езика, тахикардия, хипертония. Този апарат се използва в отделения по кардиологична хирургия.
Лабораторията прави пълна гама стандартни биохимични показатели и изследвания на К и Na йони, като сме разработили програми, по които много точно може да се определи функцията на всеки орган и система.
Много важен апарат, с който лабораторията вече разполага, е Д-димер. Д-димерът е индикатор за формиране и разрушаване на тромби някъде в тялото. Той е много важен при родилки, при подозрение при белодробна тромбемболия, за проследяване на миокарден инфаркт (така наречения сърдечен удар), рак, бактериален сепсис.
С CRP се измерват показанията на пневмония, бронхит, ХОББ, сърдечни заболявания, инфекции по време на бременост... Светлинният микроскоп с камера е за оценка на анемия, възпалителни заболявания и алергии. Ще добавя и Микроалбуминарията, която е сигурен маркер за начално засягане на бъбрека. Изследват се показания на болни от захарна болест, бременност, недиабетни бъбречни заболявания, проучва се въздействието на различни лекарства, хормони или нефротоксини. Предстои въвеждането на тестове по метода ELISA за изследване на хормоните на щитовидната жлеза, Ig, туморни маркери.
- Какви са цените на изследванията и кой може да се възползва от услугите на лабораторията? - Работното време на лабораторията е всеки работен ден до обяд. От услугите ни може да се възползва всеки гражданин, като изследванията се заплащат, но цените са равностойни на цените, определени за тези изследвания от Здравната каса.
Веска Божкова

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води